Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pabst – “Mercy Stroke”

© Roberto Brundo

We moeten het je niet vertellen, maar we worden om de oren geslagen met geweldige muziek. Meestal komt die uit Angelsaksische landen, maar soms kan je ook wat verder kijken. Zo is Pabst uit Berlijn helemaal de moeite om eens mee in aanraking te komen. Het drietal is al een aantal jaar bezig, wat resulteerde in twee geweldige albums. De laatste, Deus Ex Machina, verscheen in 2020 en dus wordt het hoog tijd om naar een opvolger toe te werken. Die opvolger verschijnt op 2 september 2022 en kreeg de titel Crushed by the Weight of the World. Eerste single “Mercy Stroke” doet ons alvast aftellen.

Al van bij het begin voel je de spanning bij “Mercy Stroke”. Van het speelse hoog geluid dat de riff inleidt, tot de aanstekelijke ‘woohoo’, er is over alles nagedacht om van deze single een strakke punkrocker te maken. Met een heel coole gitaar die zeer snedig tekeer gaat en enkele ‘nanana’s’ gaat het nummer gemakkelijk binnen en ook zijn lengte helpt daarbij. Op net iets minder dan drie minuten kan Pabst heel wat klaarspelen en zit er niets anders op dan de repeatknop onverbiddelijk opnieuw in te drukken.

Website / Facebook / Instagram / Twitter / TikTok

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (25-31 mei)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.