banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Emmure – “Uncontrollable Descent”

Love ‘em or hate ‘em. Duidelijker kan je Emmure niet beschrijven. Al sinds 2003 vormt Frankie Palmeri het middelpunt van de band die met verve metalcore, hardcore en zelfs hiphop mixt. Doorheen de jaren is de flamboyante zanger al meer van bandleden veranderd dan van ondergoed zo lijkt het wel. In 2015 kwam het tot een orgelpunt toen de voltallige band opstapte na een conflict met Palmeri. Zijn lak aan alles-mentaliteit heeft hem al meermaals in de problemen gebracht en hem de reputatie van een ‘bad boy’ binnen het genre opgeleverd. Gelukkig brengt Emmure wel regelmatig muziek uit die de liefhebbers wel kunnen smaken.

“Uncontrollable Descent” is de derde single van Hindsight, het achtste studioalbum dat op 26 juni zal verschijnen via SharpTone Records. Het is een typisch Emmure nummer dat aankomt als een mokerslag. Stevige basdrums, gierende gitaarlijnen en smerige screams. Over de screams zit een ietwat vreemd elektronisch effectje, maar ook daar is Emmure niet vies van en het klopt gewoon in hun oeuvre. Palmeri geeft zelf aan in interviews dat hij geen uitleg geeft bij waar zijn nummers over gaan. Iedereen heeft het recht om zijn werk te interpreteren zoals men wil. Ga gerust je eigen gang, maar de agressieve ondertoon van het nummer valt toch niet te ontkennen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

killthelogo - Reset (★★★½): F*ck het systeem, het tij kan nog keren

Vanwege de recente releases van Korn, Slipknot en Limp Bizkit lijkt het of we teruggekatapulteerd worden naar het jaar 2002. Uit de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single killthelogo - "Buy More Sh!t"

Hoewel killthelogo een recent opgerichte band is, schrijven we hier niet over een stel jonge veulens. Frontman Daniel Mies en gitarist Niko…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Slipknot - "The Chapeltown Rag"

Het lijkt alsof het gisteren was dat Slipknot in 2019 een van hun beste platen, We Are Not Your Kind, op de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.