Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Emmure – “Uncontrollable Descent”

Love ’em or hate ’em. Duidelijker kan je Emmure niet beschrijven. Al sinds 2003 vormt Frankie Palmeri het middelpunt van de band die met verve metalcore, hardcore en zelfs hiphop mixt. Doorheen de jaren is de flamboyante zanger al meer van bandleden veranderd dan van ondergoed zo lijkt het wel. In 2015 kwam het tot een orgelpunt toen de voltallige band opstapte na een conflict met Palmeri. Zijn lak aan alles-mentaliteit heeft hem al meermaals in de problemen gebracht en hem de reputatie van een ‘bad boy’ binnen het genre opgeleverd. Gelukkig brengt Emmure wel regelmatig muziek uit die de liefhebbers wel kunnen smaken.

“Uncontrollable Descent” is de derde single van Hindsight, het achtste studioalbum dat op 26 juni zal verschijnen via SharpTone Records. Het is een typisch Emmure nummer dat aankomt als een mokerslag. Stevige basdrums, gierende gitaarlijnen en smerige screams. Over de screams zit een ietwat vreemd elektronisch effectje, maar ook daar is Emmure niet vies van en het klopt gewoon in hun oeuvre. Palmeri geeft zelf aan in interviews dat hij geen uitleg geeft bij waar zijn nummers over gaan. Iedereen heeft het recht om zijn werk te interpreteren zoals men wil. Ga gerust je eigen gang, maar de agressieve ondertoon van het nummer valt toch niet te ontkennen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

29 mei 2020

About Author

Joren Cloet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief