Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Crackups – “Wet Sheets”

Enkele jaren geleden was er uit de Kempen een geweldig bandje dat furieuze punk rock bracht met een streepje garage. Ze noemden zichzelf Crackups en dat bestond uit leden van Xink. In 2011 verscheen debuutplaat Animals On Acid met het geweldige “The Only Cure Is Alcohol” als single. Daarna werd het stil rond de band en gingen de leden een eigen weg. Twee van de leden vonden zichzelf terug in Double Veterans, maar het bleef duidelijk kriebelen om terug furieuzer te werk te gaan. Dit was vooral te danken aan Equal Idiots, grote fans van de band. Na een kleine reünieshow vorig jaar besloot de band om nieuw werk op te nemen. Later dit jaar volgt een eerste plaat, vandaag een eerste single van een 7″ Floor.

Net geen minuut en een half, meer is ook niet nodig om volledig omver geblazen te worden door Crackups. Kracht hebben ze duidelijk niet verloren in de afgelopen jaren. Meer nog, het lijkt erop dat ze zelfs nog iets strakker zijn geworden. Thomas Valkiers schreeuwt de longen uit zijn lijf en het strakke bastempo dat aangehouden wordt, knalt de rest van de song aan grut. Het nummer is gedaan voor je het weet, maar je wil enkel maar meer. Herhaaldelijk op repeat is de boodschap. Een powersong van jewelste, zoveel is zeker.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CRACKUPS - "Sgt. Haze"

Terwijl The Priceduikes nog enkele dagen door Japan vliegen met Equal Idiots, is CRACKUPS terug aan het wroeten in de Kempense vlaktes….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nieuwe lading namen voor Left of the Dial met o.a. Crackups, Sam Akpro en Low Girl!

Ze zijn er dit jaar bijzonder vroeg bij bij Left of the Dial! Ruim zeven maanden voor er weer rondgedwaald kan worden…
LiveRecensies

Backyard Festival met o.a. SLIFT, Crackups en The Guru Guru: Rammelend tuinfeest deluxe

Backyard Festival, dat is een gezellig rammelrockfestival in het diepste van de Kempen. In Merksplas vind je in de tuin van een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.