Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single RHEA – “Under My Skin”

© CPU – Cédric Depraetere

Het was niet de eerste keer dat we dachten dat Royal Blood een nieuw nummer op ons had losgelaten, maar de Gentenaren van RHEA schamen zich niet voor hun invloeden. “Under My Skin” heet de nieuwste worp van RHEA (of was het nu toch Royal Blood?) en die komt op de nieuwe ep Lust For Blood Pt. II die begin volgende maand verschijnt op 4 juni. Het is de tweede ep nadat we eerder al Lust For Blood Pt. I kregen, maar het lijkt er niet op dat RHEA iets vernieuwend zal brengen. “If Only” hoorden we ook al uit de ep en “Under My Skin” brengt hetzelfde verhaal.

‘Yeah, eindelijke echte rock ‘n’ roll op de radio’, horen we al eens passeren als RHEA de frequenties passeert. En we kunnen die mensen geen ongelijk geven, qua rock ‘n’ roll kan RHEA wel tellen. Dat ze daarbij al hun principes overboord gooien en gewoon als een exacte kopie klinken van een Britse rockband, hoort er dan misschien gewoon wel bij. Het enige verschil tussen Royal Blood en RHEA is dat die eerste hetzelfde geluid met twee voortbrengt, terwijl RHEA daarvoor met vijf moet zijn.

Met vettige riffs proberen ze ons te misleiden dat er eigenlijk niet veel nagedacht is over hoe ze de muziek origineel naar voor kunnen brengen en bij “Under My Skin” horen we gewoon hetzelfde verhaaltje opnieuw en opnieuw. We kunnen niet zeggen dat de uitvoering slecht gebracht is, maar om als een verijdelde coverband te klinken moet je ook niet veel moeite doen.

Het is jammer, want je hoort wel dat de muzikanten talent hebben, maar op deze manier zal de groep nooit buiten het Belgische grondgebied doorbreken omdat er gewoon te weinig vernieuwing in de muziek kruipt en je met enkel stevige gitaren zonder vernieuwend aspect geen internationaal verhaal kan schrijven. Misschien wil de band dat ook helemaal niet en gaan ze in hetzelfde schuitje terecht komen als heel wat andere Belgische acts die hun moederland trouw bleven. Zelfs met dure namen en een producer als Alex Newport (Bloc Party, Frank Turner, The Mars Volta, Sepultura) zal de band niet verder geraken dan waar ze nu zijn.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

28 mei 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief