Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single RHEA – “If Only”

Het beloftevolle RHEA heeft zijn plaatsje in de Belgische rockscene eerlijk gewonnen. Hun straffe sound en intense liveshows zijn de groep enkel ten goede gekomen. Het werd stilaan tijd voor een debuutplaat. Dualiteit is het onderwerp en deze lijn wordt ook doorgetrokken naar de release van hun album. De Gentse groep brengt twee ep’s uit die in één coherent plaatje samenkomen. Lust For Blood Pt. l kon ons al smaken en met het catchy “If Only” kijken we alvast watertandend uit naar Lust For Blood Pt. ll. 

Zoals verwacht horen we een ijzersterk nummer waarin scheurende gitaren de bovenhand nemen. Vettige riffs vormen de basis, maar de mooie backings in het refrein geven er dan weer een frisse toets aan. Een smaakvolle solo kan natuurlijk niet ontbreken bij deze Gentenaren, en die geven ze ons maar al te graag. Naar het einde van het nummer toe, duwt het vijftal nog eens stevig het gaspedaal in en heeft RHEA ons alweer omvergeblazen met een straffe single. Het nummer doet weliswaar heel hard denken aan de Britten van Royal Blood, dus iets meer originaliteit zou hen op de rest van de plaat alvast goed doen.

Op 23 mei is RHEA te zien op Clamotte Rock te Herenthout.

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

13 februari 2020

About Author

Babette Rogiers


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single RHEA – “If Only””

  1. ryo schreef:

    Tomorrow, the 14th of February (Valentine’s day), the Stockholm based artist ryo gin realeses his first single on Spotify and other platforms.

    The initial inspiration for the song, came from watching a nature documentary on lions. The song itself has a sort of dancy/melancholy/romantic vibe to it.

    Written/produced/mixed/recorded/sung by ryo gin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief