Muzieknieuwtjes

Record Store Day België lanceert Love Your Local Record Store op 20 juni

Het Record Store Day verhaal leek midden april geschreven toen het verplaatst moest worden naar eind juni. Ook dat is ondertussen helemaal uit de agenda verdwenen en opgesplitst in RSD Drops, drie data in het najaar (29 augustus, 26 september en 24 oktober) waarop verschillende speciale releases worden uitgebracht. In België, en bij uitbreiding Nederland, hoef je niet zo lang meer te wachten op unieke releases. De lokale afdeling van Record Store Day komt op 20 juni namelijk met Love Your Local Record Store.

Alle releases zijn al maanden geperst, de kosten gemaakt en dus kunnen platenzaken en labels onmogelijk wachten tot het najaar om die investeringen te verzilveren. Met ondersteuning van Record Store Day zal er op 20 juni een fijn aanbod aan lokale titels exclusief worden aangeboden in de onafhankelijke platenzaak. De volledige lijst met releases, verspreid over de drie RSD Drops, komt op 1 juni.

Een overzicht van de Indie Only titels voor 20 juni:
Mania Records
– GORKI – 4X7INCH BOX – 7″
– MAURITS PAUWELS – TIEN TOPPERS UIT TRINIDAD – EN DE BENELUX CALYPSOS – LP
Unday
– HET ZESDE METAAL – STEMPEL / SLAVEN VAN HET LEVEN – 10″
BLP
– ZJEF VANUYTSEL – DE ZOTTE MORGEN – 7 inch
– WIM DE CRAENE – LIVE ’78 – LP
Zealrecords
– ISBELLS – ISBELLS – LP
– MARBLE SOUNDS – TRACES/RECAST – LP
Crammed Discs
– AKSAK MABOUL – CHARLES F. BLEISTIFT EP – 7″
Circuits
– BOLT RUIN – OBRIULTN (COMPILATION)
Fons Records
– PEUK/HEAD ON STONE SPLIT

Enkele titels, zoals de twee fijne Bonzai releases en het debuutalbum van Willy Organ, verschijnen zelfs eerder in de maand juni. Uitzonderlijk kan je alle releases ook online bestellen. Dat zorgt ervoor dat de social distancing regels gerespecteerd worden en er op 20 juni geen gigantische drukte ontstaat in de winkels. Pre-order dus op de site van je favoriete winkel. Alle info kan je zoals steeds vinden op de site van Record Store Day Belgium.

26 mei 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief