Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bryde – “80 Degrees”

Bryde en haar elektrische gitaar zijn sedert 2015 niet meer van elkaar te scheiden geweest. De muzikante liet zich inspireren door artiesten als The National, Anna Calvi, Fleetwood Mac en Björk en dat zijn zonder twijfel allemaal straffe artiesten en de meeste hebben een uitgebreid en divers aanbod aan muziek. Bryde bracht haar eerste langspeler uit in 2018, maar daar gingen ook al enkele ep’s aan vooraf. Ondertussen bracht Bryde opnieuw terug enkele singles uit en sinds dit jaar lijkt er een roze draad te lopen doorheen de hoezen daarvan. De roze achtergrond deed veel fans vermoeden dat er een nieuw album zat aan te komen en dat verschijnt op 29 mei.

“80 Degrees” is iets rustiger dan “Paper Cups“, de vorige single, maar bevat opnieuw wat rockinvloeden. De zachte elektrische gitaar komt met een leuke rif, die opnieuw een contrast vormt met de zachte stem van Bryde. Ondanks de niet geheel voorspelbare opbouw, blijven we met een hongertje zitten. Het nummer breekt niet echt los op het einde terwijl de gitaarsolo daar een voorbode voor leek te zijn. “80 Degrees” is zeker en vast geen slecht nummer, maar 80% krijgt Bryde niet voor deze creatie.

Vanaf 29 mei kan je The Volume Of Things kopen en beluisteren.

Facebook / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer muziek.

22 mei 2020

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief