Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bryde – “Paper Cups”

In 2015 omschreven we de debuutsingle van Bryde als ‘een gevoelig folknummer waarbij invloeden van Daughter of Cat Power zeker aan bod komen’. Het nummer kwam op EP1 terecht en na EP2 werd het tijd voor langspeler één. Ondertussen zijn we opnieuw twee jaar verder en dus komt Bryde met nieuwe muziek. Lang niet alle nummers van de Britse zangeres zijn zo rustig als de debuutsingle aangezien Sarah Howells (de echte naam van Bryde) met een elektrische gitaar aan haar zijde door het leven gaat.

Met die elektrische gitaar en een uptempo drum begint “Paper Cups”. Het nummer bevat de nodige dosis energie en eist om een hoge volumestand. Een goeie riff vormt een rode draad door het nummer en rond die draad wikkelt Bryde haar stem. Dat terwijl ze met vocale contrasten speelt. Op het einde schakelt Bryde naar een iets hardere versnelling en we krijgen nog een leuke outro te horen die gerust wat langer had mogen duren.

Facebook / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer muziek.

24 april 2020

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief