Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sia – “Together”

We hadden het een tijdje geleden nog over de ijzige stilte die er rond Sia hing en hoe hard we hoopten op een nieuw hoofdstuk in de carrière van de Australische zangeres. Wel, we hebben goed nieuws. Nadat L.S.D. – haar zijproject met Labrinth en dj en producer Diplo – op z’n einde liep, was het alweer vier jaar geleden dat we nog solomateriaal van Sia te horen kregen. Het wachten is nu dus over, want nadat er enkele weken geleden met “Saved My Life” nog een nieuw nummer verscheen, komt de zangeres binnenkort met een film naar buiten. ‘Music’ wordt een kortfilm waarin ook Maddie Ziegler (de jonge danseres die in al Sia’s clips verschijnt) voorkomt. Daarnaast liet ze ook nog uitschijnen dat ze twee nieuwe albums klaar heeft, maar dat die moeten wachten tot na de release van haar film. Daar krijgen we vandaag met “Together” in elk geval al de titeltrack van te horen.

Aan de regenbogen en suikerspinnen die de afgelopen dagen Sia’s sociale media overnamen, konden we al een beetje vermoeden dat “Together” een vrolijk popnummer zou worden. De Australische is dus helemaal opengebloeid, maar heeft op die manier ook een beetje haar donkere eigenheid verloren. Een upbeat piano houdt het tempo redelijk hoog, terwijl de synths ons langs alle kanten om de oren vliegen. In de refreinen groeit het nummer uit tot een anthem, waarin we allemaal ‘all together!’ mee kunnen brullen. Sia zet haar stem nog wel een paar keer in de kijker met enkele uithalen, maar echt helemaal kan ze ons dit keer niet overtuigen. Oké, muziek moet evolueren om mee te kunnen draaien in de huidige maatschappij, maar “Together” klinkt iets te veel geproducet en lijkt wel gemaakt om gewoon bovenaan in één of andere hitlijst te geraken. Jammer, maar helaas.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1013 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Benny Sings - Music (★★★): Zondagnamiddagmuziek

Onze sympathieke noorderbuur Tim van Berkenstijn, voor de meesten beter bekend als Benny Sings, zag zijn ster enkele jaren geleden pijlsnel de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Red Moon - "emotional"

Joanna-Deborah Bussinger brengt in haar muziek de emoties naar boven, onder de naam Red Moon. ‘Wij maken geen algoritmes, wij maken golven…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Benny Sings - "Here It Comes"

Op 9 april krijgen we twee jaar na City Pop weer een nieuw album van noorderbuur Benny Sings. Eerder kregen we vanop Music, zoals het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.