Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single 박혜진 (Park Hye Jin) – “Like this”

De naam Park Hye Jin zegt je mogelijk nog niets, maar daar kan binnenkort wel eens verandering in komen. De Zuid-Koreaanse is al even faam aan het maken in elektronische undergroundcirkels met haar werk als dj en muziekproducent. In 2018 verscheen haar eerste ep, IF U WANT IT, die ze een jaar later aan de man kwam brengen op Dour. Dit jaar zou ze ook te zien zijn op het intussen geannuleerde Best Kept Secret. Het blijft hoogstwaarschijnlijk nog even afwachten tot we een nieuwe kans krijgen, maar intussen is er wel deze aanstekelijke nieuwe single.

“Like this” is een klassiek deephousenummer, met warme synthesiserklanken en een dansbare beat. Het geheel begint minimalistisch, maar na verloop van tijd worden er steeds meer kleine ritmische elementen toegevoegd. De subtiel aanwezige belletjes doen ons wat denken aan “Thrown” van Kiasmos. Anders dan in de songs op IF U WANT IT zingt Park Hye Jin volledig in het Koreaans, maar de taalbarrière stoort ons niet; de tekst bestaat slechts uit een paar terugkerende lijnen en lijkt eerder te werken als een extra instrument. Wat ons betreft had het nummer wel iets langer dan vier minuten mogen duren, maar dat zorgt alleen dat we nog meer geneigd zijn om de repeatknop ingedrukt te houden.

Op 26 juni verschijnt de ep How can I, waar “Like this” op te vinden zal zijn. We zijn alvast benieuwd naar meer van dit!

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

176 posts

About author
hier schrijf ik opstellen over progressieve rock en liefdesbrieven aan marika hackman, helaas wél met hoofdletters. het is trouwens laira en niet liera • luisterlog: last.fm/user/lyramsr
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

박혜진 Park Hye Jin - Before I Die (★★★): Enkele parels in een grijze mantra-massa

Nee, niet alles dat uit Zuid-Korea komt, is K-pop of deuntjes in de trant van het godsgruwelijke “Gangnam Style” van PSY. Het…
LiveRecensies

Braindance @ Ancienne Belgique (AB): Stilstaan was geen optie

Gisteren kon je uitzonderlijk tot vijf uur ‘s nachts blijven doorfeesten in de Brusselse Ancienne Belgique. Het elektronicaconcept Braindance ging er door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.