Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single X Ambassadors feat. grandson & K.Flay – “Zen”

De coronacrisis heeft vele verschillende nadelen binnen de muziekindustrie, zo kunnen we al twee dikke maanden niet naar concerten gaan en ziet het ernaar uit dat we dit jaar niet al te veel meer mogen verwachten. Ook meerdere albums zijn uitgesteld naar een latere datum, maar natuurlijk zijn er ook enkele voordelen. Zo zijn er talrijke bands en artiesten die plots alles inzetten op het maken en het uitbrengen van muziek, en tussen dat rijk aangevuld lijstje vinden we ook de heren van X Ambassadors terug. De Amerikaanse alternatieve indierockband bracht eerder dit jaar nog een ep uit waar we drie heerlijke nummers op te horen kregen, maar hierna gingen ze normaal een korte pauze inlassen. Toen heel deze periode op de baan kwam, besloten ze het anders aan te pakken. Zo kwam er vandaag de single “Zen”.

Toen frontzanger Sam Harris een aantal weken geleden een gesprek had met grandson over hoe slecht ze zich voelden tijdens deze tijd, kregen ze spontaan het idee om dat uit te werken tot een nummer. “Zen” werd zo volledig geschreven doordat de heren verschillende telefoontjes heen en weer pleegden, gelukkig is dat er niet echt aan te merken. Door een goede beat krijgen we een funky nummer dat zich weet te beschrijven als een typische grandsonsingle. Zeker door de karakterstem van K.Flay komt er een extra feeling los en dat zorgt er ook voor dat “Zen” naar een hoger niveau wordt getild. Een geslaagde samenwerking is het zeker, al zien we het niet meteen een grote hit worden.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 3): Het rijk der tieneridolen

Op de derde dag van Rock Werchter stonden pop en elektronische muziek centraal. Met headliners Imagine Dragons en Twenty One Pilots had…
Features

Twaalf tips voor een geslaagd Rock Werchter!

We hebben er heel lang op moeten wachten, maar sinds kort keerde de heilige weide van Werchter weer terug naar zijn vertrouwde…
InstagramLiveRecensies

Pinkpop (Festivaldag 1): Gitaren en beats onder een stralende zon

De zon was aanwezig op de eerste dag van Pinkpop. Draai of keer het hoe je het wil, het blijft een belangrijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.