Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single X Ambassadors feat. grandson & K.Flay – “Zen”

© Danny Scott Lane

De coronacrisis heeft vele verschillende nadelen binnen de muziekindustrie, zo kunnen we al twee dikke maanden niet naar concerten gaan en ziet het ernaar uit dat we dit jaar niet al te veel meer mogen verwachten. Ook meerdere albums zijn uitgesteld naar een latere datum, maar natuurlijk zijn er ook enkele voordelen. Zo zijn er talrijke bands en artiesten die plots alles inzetten op het maken en het uitbrengen van muziek, en tussen dat rijk aangevuld lijstje vinden we ook de heren van X Ambassadors terug. De Amerikaanse alternatieve indierockband bracht eerder dit jaar nog een ep uit waar we drie heerlijke nummers op te horen kregen, maar hierna gingen ze normaal een korte pauze inlassen. Toen heel deze periode op de baan kwam, besloten ze het anders aan te pakken. Zo kwam er vandaag de single “Zen”.

Toen frontzanger Sam Harris een aantal weken geleden een gesprek had met grandson over hoe slecht ze zich voelden tijdens deze tijd, kregen ze spontaan het idee om dat uit te werken tot een nummer. “Zen” werd zo volledig geschreven doordat de heren verschillende telefoontjes heen en weer pleegden, gelukkig is dat er niet echt aan te merken. Door een goede beat krijgen we een funky nummer dat zich weet te beschrijven als een typische grandsonsingle. Zeker door de karakterstem van K.Flay komt er een extra feeling los en dat zorgt er ook voor dat “Zen” naar een hoger niveau wordt getild. Een geslaagde samenwerking is het zeker, al zien we het niet meteen een grote hit worden.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tors - "Happy Enough"

Als een relatief onbekende band is het soms fijn om ergens als voorprogramma te staan om zo toch op te vallen, ondanks…
InstagramLiveRecensies

grandson @ Trix: Vuur aan de lont

grandson is een man met een tamelijk uitgesproken mening die niet terugdeinst om voor minderheden op te komen. Beladen mistoestanden worden aangekaart…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single X Ambassadors & PAMÉ - "Devastation"

In 2023 lijkt X Ambassadors zich niet meer als artiest op zichzelf uit te drukken, maar vinden ze steeds vaker hun weg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.