Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Willy Organ – “Faalangst”

De Lievegemse Simon Platteau is een moderne brenger van het Vlaamse levenslied. Dat is zijn alter ego toch, de gevoelige hartenbreker Willy Organ, een referentie naar die andere kale zanger Billy Corgan van The Smashing Pumpkins. Hij vermengt klare teksten over oprechte problemen uit het dagelijks leven met frivole synthesizerdeuntjes. 2019 was een zeer productief jaar voor Willy, hij bracht maar liefst twaalf singles uit en voegde daar er begin dit jaar nog één aan toe. Binnenkort is er eindelijk dat langverwachte debuut, dat de titel Jonge Plant zal dragen.

Willy Organ komt een kleine maand voor dat debuut met een veertiende single. Het stevige tempo waarop “Faalangst” begint, heeft iets weg van retro ravemuziek. Dan begint Willy te zingen over de zoveelste kwaal van die zich in een mensenhoofd kan afspelen. Zoals in een paar van zijn vorige nummers raakt hij ruwe thema’s aan zoals depressie en besluiteloosheid. “Faalangst” is weer zeer catchy en speels, memorabel is het echter nog niet te noemen. Het deeltje parlando aan einde van het nummer is een originele toevoeging. Je kan Willy Organ leuk vinden of niet, je moet hem meegeven dat hij een verzorgde stem heeft en die effectief weet te gebruiken.

Op 5 juni verschijnt Willy Organs debuutalbum, Jonge Plant.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Willy Organ - "Autostrade"

Als afgelopen jaar de wereld van het Nederlandstalige lied door één artiest gekleurd werd, dan is het wel door het boegbeeld van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Willy Organ & De Big Data - "Niet Dit Jaar"

‘We kunnen Willy Organ niet langer negeren’. Het was een vaak voorkomend zinnetje in onze eindejaarslijstjes vorig jaar. Kijk, het heeft geloond,…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 25 beste Belgische albums van 2020

Het was een vreemd jaar, 2020. Heel wat concerten gingen in rook op, festivals konden niet doorgaan en muziek werd uitgesteld. Toch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.