Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flying Horseman – “Hotel”

© CPU – Joost Van Hoey

In minder dan een maand kunnen we het nieuwe album van Flying Horseman eindelijk verwachten. Afgaande van de vorige singles lijkt de band voor een meer directe aanpak te gaan dan op hun laatste album Rooms / Ruins. De invloeden van enkele wereldbekende bands als Talking Heads en Radiohead doorsijpelen in de sound van Flying Horseman. Die bands zijn dus duidelijk aanwezig, maar de band weet hoe ze die in volledige harmonie met hun eigen klank weten te mengen.

“Hotel” opent vol energie met een heel funky baslijn en een hobbelige drum. Naarmate de track vordert, valt ons vooral het samenspel tussen de drukke ritmesectie en de korte riedeltjes die de spotlight precies willen opeisen op. Eigenzinnige solo’s lopen uiteindelijk met de aandacht. Af en toe barst de hemel open en komen we terecht in drijvende shoegaze à la Sweet Trip. Ook de Talking Heads invloed komt op “Hotel” weer wat naar boven. De verschillende instrumentale tracks lijken zorgvuldig geconstrueerd, afgebroken en vervolgens terug op minutieuze wijze herschikt tot een organisch (en super funky) klinkend geheel. Flying Horseman lijkt klaar om nogmaals hun veelzijdige muzikale expertise tentoon te stellen op Mothership.

Mothership verschijnt op 12 juni via Unday Records.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Dans Dans – Zink (★★★½): Volwassener, maar minder spannend

Het jazzrocktrio Dans Dans bestormde tussen 2012 en 2016 de Belgische muziekscene met een viertal ijzersterke albums bomvol onconventionele covers en eigen…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Dans Dans: 'We zijn in de eerste plaats een liveband.'

Na een reeks omzwervingen van vijf jaar bij onder andere Flying Horseman, Mark Lanegan Band en Dez Mona vonden zanger-gitarist Bert Dockx,…
AlbumsRecensies

Sobertrist – Compromise (★★★★): Muzikaal liefdeskind van Jeff Buckley, Radiohead en Flying Horseman

Sobertrist timmert al enkele jaren aan de weg. Met Compromise brengt de groep een eerste selectie muziek uit. De muziek als conventionele…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.