Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alice Cooper – “Don’t Give Up”

© CPU – Jonas Demeulemeester

Ze moesten ons tegenhouden, met een man of vier, of we keilden onze laptop tegen de muur van ons kot. Want na 27 seconden “Don’t Give Up” schreeuwden we vol ongeloof: ‘Heeft Alice Cooper nu ook al een song gemaakt die inspeelt op de coronacrisis? Wil nu ook de Godfather of Shock Rock ons goede moed inspreken?’ Natuurlijk: Alice Cooper speelt in de wel erg dun bevolkte categorie ‘Ik doe lekker mijn ding’. Meer dan vijftig jaar geleden was hij de allereerste om van een optreden een macabere show te maken, vol guillotines, elektrische stoelen en de figuur Alice Cooper zelve. Deze theatrale nachtmerrie spuwde, naast fake bloed, de gekende rist klassiekers. Goed voor meer dan vijftig miljoen verkochte platen. En nu dus dit.

We schraapten onze moed bij elkaar, zetten onze koptelefoon weer op en luisterden verder. In plaats van te headbangen, begonnen we ons hoofd van links naar rechts te schudden. ‘Onze vijand is een koelbloedig monster dat niet discrimineert’, zegt Alice halverwege in een stukje parlando. Oké, Alice, dat wisten we al. We willen dat koelbloedige monster eerder even vergeten dankzij een moddervette riff of een catchy refrein. Liefst de twee samen. We zijn namelijk hardrockers. Escapisme en entertainment, dat hebben we nodig. Geen midtempo beschouwingen over een pandemie.

Omdat we overal toch iets positiefs willen uithalen – dankuwel, jarenlange therapie – geven we graag een punt voor de video. Daarin zien we fans de muziek spelen, geselecteerd uit twintigduizend ingezonden filmpjes. Maar het echt positieve was toch het einde van de video: we kregen een mozaïek te zien met daarin, onder anderen, Metallica, Foo Fighters en Prince. Zo werd het toch nog gezellig.

Facebook / Website

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Red Fang - Arrows (★★★½): Stevige gitaren met een hoek af

Het sérieux waar veel bands zwaar aan tillen, is iets wat voor Red Fang niet geldt. Veel muziek en vooral de bandleden…
FestivalnieuwsInstagramMuzieknieuwtjes

Overlegcomité beslist: vanaf 13 augustus weer festivals!

Al de hele dag zat het Overlegcomité samen om te overleggen over nieuwe versoepelingen. Wij als muziekblog keken vooral vol spanning uit…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Royal Blood - Typhoons (★★★½): Headbangen met je heupen

Dat een knaller van een debuutalbum achteraf vaak een vervloekt geschenk blijkt, moet je maar eens vragen aan ene Julian Casablancas. Onvoorzien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.