Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Mrs. Piss – “Downer Surrounded by Uppers” / “Knelt”

Mrs. Piss, het is niet meteen de meest subtiele naam voor een band, maar aandacht trek je er alleszins wel mee. Jess Gowrie en Chelsea Wolfe, die mekaar al kenden uit de band Red Host, beginnen samen aan een nieuw project. De twee begonnen Mrs. Piss na de tour voor Wolfe’s album uit 2017, Hiss Spun. Vandaag laten ze de eerste singles van hun debuutplaat op ons los, getiteld “Downer Surrounded by Uppers” en “Knelt”. Self-Surgery zal beschikbaar zijn vanaf 29 mei op Sargent House.

Net zoals de naam van de band zelf, is “Downer Surrounded by Uppers”, de eerste van de twee singles, verre van een subtiele affaire. Er schijnt een regel van toepassing te zijn: gaan. Daarbij verkiezen ze ook om niet te stoppen tot de twee minuten en één seconde over zijn. Zangeres van dienst Wolfe gooit zowat alle nuance overboord en schreeuwt gewoon de longen uit haar lijf, terwijl drummer Gowrie eveneens haar drums droog inbeukt. “Knelt” is dan weer een doomnummer van kolossale proporties. Wolfe’s distorted stem klinkt hier wat kwetsbaarder, waardoor de sludgy riff nog meer inslaat als een bom. “Downer Surrounded by Uppers” en “Knelt” zijn nummers die niet meer kunnen verschillen in snelheid en toch nemen ze je beide even hard bij de kraag. Voor ieder wat wils dus.

70 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Xiu Xiu - OH NO (★★★½): Duetten die het geloof in de mensheid redden

Al sinds het begin van deze eeuw bekatapulteert Jamie Stewart ons met zijn kopzorgen verpakt in drumcomputers en door gitaarpedalen gestuurde goedkope…
AlbumsRecensies

Mrs. Piss - Self-Surgery (★★★½): Onbehagelijke duisternis

De Queen of Darkness, Chelsea Wolfe, is terug. Toen ongeveer een maand terug de aankondiging kwam dat ze een nieuw project begon…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chelsea Wolfe - "American Darkness"

De Amerikaanse Chelsea Wolfe staat voor velen symbool als de mystische heks uit de duistere rockwereld, maar die status wilt ze nu…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.