Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Ghost Inside – “Pressure Point”

The Ghost Inside is helemaal terug! De door een catastrofe geteisterde metalcoreband hield sinds 2015 een noodgedwongen pauze, maar liet een kleine maand geleden al een single op ons los om komaf te maken met deze donkere periode. “Aftermath” was een song die het Amerikaanse vijftal helemaal typeerde: breakdowns, wenende gitaren en rake teksten met een hoog meebrulgehalte. Het was dan ook een hele opluchting om te horen dat de metalcoreband doorheen de jaren maar zeer weinig van zijn pluimen had verloren.

Ook tweede single “Pressure Point” is opnieuw een mokerslag, zij het wat minder voorspelbaar en met een minder geforceerd verloop. Zanger Jonathan Vigil brult iets concreter de demonen in z’n hoofd weg (‘I refuse to be defined by suffering’), en wijt die chaos ook aan het verlies van z’n broer, een kleine tien jaar geleden. De chaotische energie borrelt op, en kent z’n uitbarsting tijdens een welgemikte en perfect getimede breakdown, die ongetwijfeld heel wat arm- en beengezwaai met zich mee zal brengen. We kijken dan ook reikhalzend uit naar wanneer ons Belgenlandje nog eens getrakteerd wordt op een concert van de Amerikanen.

The Ghost Inside brengt op 5 juni zijn nieuwe album The Ghost Inside uit via Epitaph Records.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Jera on Air 2023 (Festivaldag 3): Vijftig tinten blauw

Na een vrij kansloze eerste dag en een ‘zesje’ voor de vrijdag, had Jera On Air op de laatste festivaldag aardig wat…
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2023 (Festivaldag 3): Surf and Turf

Ondanks dat iedere dag van Graspop nagenoeg volledig uitverkocht is, was het op zaterdag toch beduidend drukker dan de voorgaande dagen. De…
Features

Voorbeschouwing Jera on Air 2023

Jera on Air staat weer bijna voor de deur. Over net iets meer dan een week gaat het festival van de lage…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.