Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Ghost Inside – “Pressure Point”

The Ghost Inside is helemaal terug! De door een catastrofe geteisterde metalcoreband hield sinds 2015 een noodgedwongen pauze, maar liet een kleine maand geleden al een single op ons los om komaf te maken met deze donkere periode. “Aftermath” was een song die het Amerikaanse vijftal helemaal typeerde: breakdowns, wenende gitaren en rake teksten met een hoog meebrulgehalte. Het was dan ook een hele opluchting om te horen dat de metalcoreband doorheen de jaren maar zeer weinig van zijn pluimen had verloren.

Ook tweede single “Pressure Point” is opnieuw een mokerslag, zij het wat minder voorspelbaar en met een minder geforceerd verloop. Zanger Jonathan Vigil brult iets concreter de demonen in z’n hoofd weg (‘I refuse to be defined by suffering’), en wijt die chaos ook aan het verlies van z’n broer, een kleine tien jaar geleden. De chaotische energie borrelt op, en kent z’n uitbarsting tijdens een welgemikte en perfect getimede breakdown, die ongetwijfeld heel wat arm- en beengezwaai met zich mee zal brengen. We kijken dan ook reikhalzend uit naar wanneer ons Belgenlandje nog eens getrakteerd wordt op een concert van de Amerikanen.

The Ghost Inside brengt op 5 juni zijn nieuwe album The Ghost Inside uit via Epitaph Records.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KRANKk - “Aftermath” (feat. AMOS)

Het Antwerpse trio KRANKk is er met de eerste release sinds vorig jaar. Net op de vooravond van de eerste lockdown brachten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Portland - "Aftermath"

De herfst is in het land en we zullen het geweten hebben. Gelukkig hebben we hier in België een band wiens muziek…
AlbumsRecensies

The Ghost Inside - The Ghost Inside (★★★★): Geestdriftig reflecteren

The Ghost Inside had nog een rekening openstaan met het lot. Dat lot toont zich namelijk al eens van z’n lelijkste kant…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.