Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Ghost Inside – “Aftermath”

Het moet zowat de grootste nachtmerrie van elke band zijn: een dramatisch ongeluk tijdens het touren. The Ghost Inside maakte het mee in 2015, toen hun tourbus frontaal botste met een vrachtwagen. De twee bestuurders van de betrokken voertuigen lieten het leven, drie bandleden raakten zwaar gewond. Drummer Andrew Tkaczyk was er het ergst aan toe: hij lag tien dagen in coma en verloor een been. De Amerikaanse metalcoreband had heel wat tijd nodig om fysiek en mentaal terug klaar te zijn voor hun leven als artiest. In het eerste nummer sinds die crash rekent The Ghost Inside af met de afgelopen vijf jaar, en die single kreeg de toepasselijke naam “Aftermath” mee.

The Ghost Inside klinkt muzikaal alvast alsof ze nooit van het toneel zijn verdwenen. Groots post-hardcoregeluid wordt al snel vertraagd tot mini-breakdowns, waarna het tempo weer snel de hoogte ingaat, om aan te lopen naar een meebrulbaar refrein. Met een typische streep tekst wordt een brutale breakdown ingeleid: ‘I don’t have it in me to sing of defeat / Triumph over tragedy!’. We horen een horde fans nu al loeihard meebrullen. Het is duidelijk dat het stille rouwproces voor zanger Jonathan Vigil lang genoeg heeft geduurd, maar dat hij nu zijn zoveelste zwarte beest van zich af wil schreeuwen. Een typisch The Ghost Inside nummer dus. Een beetje voorspelbaar, maar wat is het heerlijk om te horen dat de Amerikanen helemaal terug zijn!

The Ghost Inside brengt op 5 juni zijn nieuwe (self-titled) album uit via Epitaph Records.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Jera on Air 2023 (Festivaldag 3): Vijftig tinten blauw

Na een vrij kansloze eerste dag en een ‘zesje’ voor de vrijdag, had Jera On Air op de laatste festivaldag aardig wat…
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2023 (Festivaldag 3): Surf and Turf

Ondanks dat iedere dag van Graspop nagenoeg volledig uitverkocht is, was het op zaterdag toch beduidend drukker dan de voorgaande dagen. De…
Features

Voorbeschouwing Jera on Air 2023

Jera on Air staat weer bijna voor de deur. Over net iets meer dan een week gaat het festival van de lage…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.