Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Ghost Inside – “Aftermath”

Het moet zowat de grootste nachtmerrie van elke band zijn: een dramatisch ongeluk tijdens het touren. The Ghost Inside maakte het mee in 2015, toen hun tourbus frontaal botste met een vrachtwagen. De twee bestuurders van de betrokken voertuigen lieten het leven, drie bandleden raakten zwaar gewond. Drummer Andrew Tkaczyk was er het ergst aan toe: hij lag tien dagen in coma en verloor een been. De Amerikaanse metalcoreband had heel wat tijd nodig om fysiek en mentaal terug klaar te zijn voor hun leven als artiest. In het eerste nummer sinds die crash rekent The Ghost Inside af met de afgelopen vijf jaar, en die single kreeg de toepasselijke naam “Aftermath” mee.

The Ghost Inside klinkt muzikaal alvast alsof ze nooit van het toneel zijn verdwenen. Groots post-hardcoregeluid wordt al snel vertraagd tot mini-breakdowns, waarna het tempo weer snel de hoogte ingaat, om aan te lopen naar een meebrulbaar refrein. Met een typische streep tekst wordt een brutale breakdown ingeleid: ‘I don’t have it in me to sing of defeat / Triumph over tragedy!’. We horen een horde fans nu al loeihard meebrullen. Het is duidelijk dat het stille rouwproces voor zanger Jonathan Vigil lang genoeg heeft geduurd, maar dat hij nu zijn zoveelste zwarte beest van zich af wil schreeuwen. Een typisch The Ghost Inside nummer dus. Een beetje voorspelbaar, maar wat is het heerlijk om te horen dat de Amerikanen helemaal terug zijn!

The Ghost Inside brengt op 5 juni zijn nieuwe (self-titled) album uit via Epitaph Records.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KRANKk - “Aftermath” (feat. AMOS)

Het Antwerpse trio KRANKk is er met de eerste release sinds vorig jaar. Net op de vooravond van de eerste lockdown brachten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Portland - "Aftermath"

De herfst is in het land en we zullen het geweten hebben. Gelukkig hebben we hier in België een band wiens muziek…
AlbumsRecensies

The Ghost Inside - The Ghost Inside (★★★★): Geestdriftig reflecteren

The Ghost Inside had nog een rekening openstaan met het lot. Dat lot toont zich namelijk al eens van z’n lelijkste kant…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.