Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single slowthai – “ENEMY”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het lijkt wel alsof de enfant terribles de hiphop scene aan het overnemen zijn. De Brit slowthai sloopte het afgelopen jaar elk podium waarop hij te zien was (waaronder in Trix), maar veroorzaakte tegelijkertijd ook heel wat controverse. Op de NME Awards won hij dit jaar de ‘held van het jaar’ Award, maar gedroeg zich bij de uitreikingsceremonie allerminst als een held. Nadat hij de presentatrice op het podium lastigviel, zorgde hij enkele minuten erna ook nog eens voor een kleine vechtpartij. Een schandalige avond waarvoor hij zich enkele dagen later meer dan terecht excuseerde. De afgelopen dagen werd er flink gehint naar een nieuw nummer en dat is er nu ook met het rauwe “ENEMY”.

Op hetzelfde moment als de toespraak van Boris Johnson werd “ENEMY” op de wereld losgelaten en dat is zeker geen toeval. Tijdens zijn optreden op de Mercury Prize-gala hield hij het hoofd van de Britse premier in zijn hand en in zijn uitspraken hoor je meteen dat Johnson één van de grootste vijanden van slowthai is. De titel “ENEMY” is ook een verwijzing naar zijn avond op de NME Awards, dus aan zelfreflectie ontbreekt het hem niet. Dat de toon bijgevolg heel scherp is op “ENEMY”, moeten we dan ook niet verder toelichten. De beat werd mede door hem geproducet en klinkt weer lekker hard en ruw. slowthai doet op “ENEMY” wat hij het beste kan: polariserende hiphop maken!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

10 mei 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief