Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Brockhampton – “N.S.T.” en “things can’t stay the same”

© CPU – Bert Savels

Wie ‘The Best Boy Band Since One Direction’ van dichtbij volgt, weet dat de jongemannen weer bezig zijn met een nieuw project. Op hun eigen Instagram is het al lange tijd radiostilte maar op het boyfriendstudios account worden we om de oren geslagen met nieuwe beats en verses van de jongens. Het was dan ook hierop dat ze lieten weten dat ze vandaag twee nieuwe nummers op YouTube gingen zetten. Hiernaast lieten ze ook weten dat er normaal elke vrijdag een nieuw nummer zou uitkomen. Het album zal meer dan waarschijnlijk Technical Difficulties heten en ergens uitkomen tussen juni en augustus.

Op “N.S.T.” krijgen we naast alle rappers voor de eerste keer Jabari Manwa, de man die de meeste nummers van de groep producet, te horen zij het wel met veel autotune die de mannen zich toegeëigend hebben. Het nummer klinkt als een mix van de nummers uit hun Saturation trilogie en Irisdescence. De oldschool hiphop beat wordt overspoeld met distortion en andere geluidseffecten wat perfect samen gaat met het gebruik van hun autotune.

Ook op “things can’t stay the same” krijgen we eenzelfde stijl te horen met de distorted beats die ons in combinatie met met de gepitchte stemmen doet denken aan Kanye West. Hier krijgen we enkel Matt Champion en Kevin Abstract te horen die wat nostalgisch terugkijken naar hun jeugd in Texas.

Met de eerste twee nummers van hun nieuw project geeft Brockhampton aan welke richting ze deze keer weer opgaan en dat het er wat steviger aan toe gaat dan op Ginger. Normaal gezien stonden de mannen 31 mei in de Ancienne Belgique, maar het concert werd verplaatst naar 11 mei van volgend jaar.

Instagram / Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kevin Abstract - "SLUGGER" (feat. $NOT & slowthai)

Enkele maanden geleden kondigde Brockhampton aan dat ze dit jaar nog twee albums zouden uitbrengen om er dan een punt achter te…
AlbumsFeatured albumsRecensies

BROCKHAMPTON - ROADRUNNER: NEW LIGHT, NEW MACHINE (★★★★): Het op een na laatste hoogtepunt

In 2010 raapte Kevin Abstract ‘the best boyband since One Direction’ samen, genaamd BROCKHAMPTON. Ze staan bekend om hun diverse sound die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BROCKHAMPTON - "COUNT ON ME"

We zitten in de laatste rechte lijn richting Roadrunner: New Light, New Machine, het nieuwe album van BROCKHAMPTON dat over exact een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.