Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Michael Franti & Spearhead – “I Got You”

De man die over meerdere decennia al van ettelijke genres geproefd heeft en daarin telkens een maatschappijkritische of simpelweg levensgenietende boodschap op de voorgrond plaatst, is daar weer met nieuwe muziek. Zeker sinds zijn All Peopleplaat staat Michael Franti & Spearhead garant voor vrolijkheid alom. Daarvoor wendt hij zich sindsdien tot de nodige elektropopsensatie, al werd het op Stay Human Vol. II van verleden jaar weer feesten met een klassiekere Franti-insteek. Met andere woorden: Michael is nog lang niet vastgeroest en we zijn benieuwd hoe zijn levensmotto van liefde en vrede tot uiting zal komen op ’s mans elfde album Work Hard & Be Nice, dat uitkomt op 19 juni. Na het typerende “I’m On Your Side” en “How We Living” is het tijd voor de derde single: “I Got You”.

“I Got You” is echt een “Crazy For You” 2.0: het is een overenthousiaste liefdesexplosie en de gelukzaligheid spat er vanaf. Zo kennen we Michael Franti en zo hebben we hem ook graag. Elk wolkendek trekt spontaan weg en als je hier niet als vanzelf op begint te dansen, dan weten we het ook niet meer. De timing van deze release kon niet beter zijn; de Franti’s hebben hun uiterste best gedaan om de quarantaineclip zo leuk mogelijk te maken om ons een glimlach te bezorgen nu we het het meest nodig hebben. Het origineelste nummer van 2020 zal het niet worden, maar geen haan die daar nog om kraait wanneer je onvermijdelijk ‘danst alsof er niemand kijkt’, zoals Michael het zelf zingt. Heel catchy, positief ingesteld en zonnig: een voltreffer à la Franti dus.

Op 3 februari 2021 presenteert Michael zijn nieuwe album in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Cappy Franti - "Mind Elevation"

Boodschappen uitdragen over verdraagzaamheid, liefde en het onderhouden van moeder aarde onder begeleiding van aanstekelijke muziek, het lijkt in de familie te…
AlbumsRecensies

Michael Franti & Spearhead - Stay Human Vol. II (★★★★): De Franti-formule veroorzaakt een dansfeest vol liefde én overtuigende maatschappijkritiek

Michael Franti is een bezige bij. Hij heeft al een lange carrière in de muziek achter de rug, waarin hij maar blijft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Michael Franti - "Just To Say I Love You"

Ondanks dat Michael Franti druk bezig is met zijn pasgeboren zoontje Taj en de screenings van zijn film Stay Human, bracht hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.