Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Cass McCombs – “The Wine of Lebanon”

Het is nog maar een jaar geleden dat Canadese dromer, poëet en troubadour Cass McCombs zijn laatste album Tip Of The Sphere uitbracht, dat verpakt als een zacht geitenkaasje smolt op de tongen van het gehoor. Honing op de kaas was het uitbrengen van zijn debuutpoëziecollectie ‘Toy Fabels’.

Nu komt hij binnenzwalpen met “The Wine of Lebanon”, dat hij in samenwerking met Universal Audio maakte voor de lancering van hun nieuwe opnamesoftware Luna. De vraag ‘What can I offer you?’ klinkt in deze zeer retorisch. Toch heeft het meer in zich dan ‘voor u een wijntje?’. Het nummer gaat over rituele offers aan de heengeganen en over wijn als een allegorie voor het leven.

Een strijkersarrangement walst gemoedelijk over de schommelde piano van links naar rechts, maar McCombs blijft rustig op het padje. Tot de finale, dan gaat het even alle kanten op en laten de laatste pianonoten de schommel stilvallen. Schenk ze nog eens vol.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

8 mei 2020

About Author

Julie Heyvaert


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief