banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cass McCombs – “The Wine of Lebanon”

Het is nog maar een jaar geleden dat Canadese dromer, poëet en troubadour Cass McCombs zijn laatste album Tip Of The Sphere uitbracht, dat verpakt als een zacht geitenkaasje smolt op de tongen van het gehoor. Honing op de kaas was het uitbrengen van zijn debuutpoëziecollectie ‘Toy Fabels’.

Nu komt hij binnenzwalpen met “The Wine of Lebanon”, dat hij in samenwerking met Universal Audio maakte voor de lancering van hun nieuwe opnamesoftware Luna. De vraag ‘What can I offer you?’ klinkt in deze zeer retorisch. Toch heeft het meer in zich dan ‘voor u een wijntje?’. Het nummer gaat over rituele offers aan de heengeganen en over wijn als een allegorie voor het leven.

Een strijkersarrangement walst gemoedelijk over de schommelde piano van links naar rechts, maar McCombs blijft rustig op het padje. Tot de finale, dan gaat het even alle kanten op en laten de laatste pianonoten de schommel stilvallen. Schenk ze nog eens vol.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Cass Mccombs - Tip of the Sphere (★★★★): Zee van regenboogpastelkleuren

In 2016 bracht Californian singer-songwriter Cass McCombs Magny Love uit, een album waarbij hij het tot in Ellen DeGeneres’ zetel schopte in diens zelfgenoemde talkshow….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cass McCombs - "Sleeping Volcanoes"

Goed nieuws voor fans van Cass McCombs en tedere folkmuziek, want hij brengt op 8 februari zijn nieuwe plaat Tip of the Sphere…
LiveRecensies

Cass McCombs band @ Het Depot: Maatschappijkritisch roadtrippen doorheen de county

Tegen alle verwachtingen in blijven de deuren naar de grote zaal van Het Depot vergrendeld, waardoor Cass & band aan de slag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.