Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Weezer – “Hero”

© CPU – Bert Savels

Volgende maand zou er de geweldige drietand Weezer, Green Day en Fall Out Boy zijn in het Sportpaleis. Daar werd door de gekende redenen een stokje voor gestoken, maar het houdt de bands niet tegen om muziek uit te brengen. Weezer zou deze maand weliswaar nieuwe plaat Van Weezer uitbrengen, maar ook die release wordt uitgesteld. Gelukkig maken ze ons wel warm met een tweede single uit die plaat met de naam “Hero”. Eerder kregen we ook al “The End of The Game” te horen en het ziet er naar uit dat het album een rockplaat wordt waarin de gitaren ons omarmen.

“Hero” werd geschreven vooraleer heel deze crisis uitbrak, maar het wordt toch opgedragen aan iedereen die zich inzet om de wereld draaiende te houden. Er kruipen heel wat riffs in de song en dat is fijn om te horen, want het is lang geleden dat Weezer nog eens echt een rocknummer uitbracht. De single is erg aanstekelijk mede dankzij het refrein waarin Rivers Cuomo zichzelf terug als buitenbeentje ziet. Hoewel het misschien iets te zwaar als een stadionanthem naar voor komt, klinkt het alvast stukken beter dan de vorige plaat van de band. Een positieve evolutie dus met op het eind ook nog een groots ‘ooh’ moment. Laat dat album maar komen!

3135 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Weezer - Van Weezer (★★★★): Het lange wachten waard

Het heeft even geduurd alvorens Weezer hun naar Van Halen knipogend album Van Weezer op de wereld losliet. Zanger-gitarist Rivers Cuomo, Patrick…
Muzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (26 april - 2 mei)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Weezer - "I Need Some of That"

In het begin van dit jaar kregen we van Weezer OK Human te horen, een gezellig album dat een meer rustige kant…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.