Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Reignwolf – “Cabin Fever”

We leerden Reignwolf rond 2012 voornamelijk kennen via een aantal live-opnames en streamsessies op YouYube. Nummers als “Electric Love”, “In The Dark” en vooral “Are You Satisfied” lieten een schokgolf door ons heen gaan. Het was lang geleden dat we zoveel passie, intensiteit en energie van ons scherm zagen spatten. Frontman Jordan Cook bespeelt op veel van die opnames ook tegelijkertijd een basdrum en zijn gitaar, faut le faire. Met zijn dreigende bluesrock, ruig en robuust als een door de natuurelementen geteisterde rotsformatie, werd hij door velen bestempeld als een van de nieuwe profeten van de rockmuziek. Voornamelijk ook omdat de sound van Reignwolf live staat als een heuse kathedraal. In 2014 kende de band een boerenjaar, met een plek in de tour van Black Sabbath en tal van festivals, waaronder een memorabele passage op Rock Werchter.

Zoveel jaar later kunnen we stellen dat het succes hen niet naar hoofd is gestegen. Ze bleven rustig hun ding doen binnen dezelfde formule en het was wachten tot 2019 toen ze met een gesmaakte knaller van een debuutplaat (Hear Me Out) op de proppen kwamen. Iets meer dan een jaar later liggen de kaarten in muziekland helemaal anders, en ook Jordan Cook voelde de drang om er iets over te schrijven. Gedepriveerd van ons anders zo vanzelfsprekende sociale contact voelde hij veel spanning en ongemak ophopen, en kanaliseerde dat in “Cabin Fever”. In zijn garage nam hij het nummer op met één microfoon en een analoge four track recorder. De uitermate nerveuze drum, onheilspellende lyrics en vooral furieuze gitaarpassages vatten het onbehagen en frustratie die gepaard gaan met deze periode gevat samen. Een gebalde single voor een kort flipmomentje dus.

Wil je meer van Reignwolf? Bekijk dan zeker eens deze live-opname van “Are You Satisfied”.

Facebook / Twitter / Site

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 1): Uitgeregend, maar niet uitgeteld

Het gras van de Werchterse weide was twee zomers lang groener dan ooit, maar gisteren mocht ze eindelijk weer overrompeld worden door…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Reignwolf - "The Woods" (feat. Brad Wilk)

Waar een wil is is een weg. Gitaarvirtuoos Jordan Cook timmert al enkele jaren aan zijn project Reignwolf en dat werpt zijn…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Black Keys - Delta Kream (★★★★): Authentieke hommage aan hun helden

Het valt niet te ontkennen dat The Black Keys doorheen hun 20-jarige bestaan zijn uitgegroeid tot een van de meest succesvolle bluesrockformaties…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.