Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lũpḁ Gang Gang Quartet – “Afar”

Jonge, Belgische supertalenten, het zijn misschien grote woorden, maar de muzikanten van Lũpḁ Gang Gang Quartet verdienen ze. Ze zaten bij de geselecteerden van Sound Track, werden door ons in de spotlights gezet als Zalm van de maand en afgelopen week gaven ze nog een spetterende Winterslaapsessie. Het kwartet, waarvan de meesten dit jaar afstuderen op de middelbare school, doelt naar eigen zeggen op absoluut ‘eclecticisme’; het samensmelten van allerlei genres waardoor labels plakken zinloos wordt. Zo vormt een chille jazz-vibe meestal de basis, maar zitten er evengoed elementen van funk, soul, hiphop, reggae, rock en nog veel meer in hun muziek verstopt. Dat konden we al bewonderen op langspeler BḀNG en op single “Fluide”.

Het is nog niet bekend wanneer, maar binnenkort mogen we ep S T A L I N G R A D verwelkomen, waarvoor de band hun sound nog meer uitpuurde, met de hulp van culture organisatie Farrm. “Afar” is alvast een eerste single om ons klaar te stomen en doet dat ook. Het is een heerlijk rustig nummer dat gaat over het grootste gevaar van creatieve expressie, namelijk verwachtingen. Enige zonde is dat het net dat tikkeltje te kort is. Net wanneer we een vette gitaarsolo horen aankomen, stopt het. En zo blijkt maar dat deze muzikanten meer dan eens gelijk hebben, want ook die verwachtingen hoeven niet ingevuld te worden. Met een ijzersterke ritmesectie, funky piano en dromerige gitaar bewijst Lũpḁ Gang Gang Quartet zo al dat hun creatieve expressie on point is.

Facebook

Related posts
LiveRecensies

Brussel Brost 2021: Met grote onderscheiding geslaagd

‘We mogen weer!’. Het optimisme spatte er gisteren op Tour & Taxis vanaf, want rond de 10.000 studenten konden gisteren hun academiejaar…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
Muzieknieuwtjes

Dansende Beren organiseert nieuwe showcase op 18 november in Pilar Brussel

Wekenlang serveerden we jullie met onze Winterslaapsessies dagelijks livestreams op onze Facebookpagina, maar het gemis van ‘echte’ livemuziek bleef uiteraard groot. Des…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.