Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hayden Calnin ft. Harrison Storm – “Unfortunate Love”

Al sinds jaar en dag wordt Hayden Calnin de Australische Bon Iver genoemd. Wij snappen de vergelijking in elk geval zonder problemen. Eén opvallend ding hebben de twee in elk geval sowieso gemeen: hun albums zijn zeer schaars. Hoewel Calnin al van 2012 muziek maakt, heeft hij slechts één album op de markt gebracht. Of daar in de nabije toekomst verandering in komt, blijft afwachten, maar zijn nieuwste single doet ons toch al een klein beetje hopen. Nadat hij zich de afgelopen maanden terug helemaal losrukte uit zijn vergrijsde routine, vond de man de inspiratie om nieuwe nummers te maken. Samen met die andere Australische singer-songwriter Harrison Storm, begon hij te schrijven aan het wondermooie “Unfortunate Love”.

Al vanaf de eerste seconde is het moeilijk om niet meteen weer de vergelijking te maken met Bon Iver. Een feeërieke piano leidt het nummer in, waarna elektronische effecten schering en inslag worden. Calnins stem klinkt bijzonder diep en wordt leuk afgewisseld met het hoge stemgeluid van Harrison Storm. De akoestische gitaar zorgt er even voor dat we denken dat dit een doodnormaal folk-nummer wordt, maar niets is minder waar. Er komen strijkers aan te pas en de percussie zorgt voor een licht bombastisch effect. We krijgen Calnins stem in heel wat verschillende vormen te horen en dat geheel weet ons helemaal over de streep te trekken. Als het een voorproefje is van een tweede plaat van de Australiër, zijn we alvast heel benieuwd hoe de plaat zal gaan klinken.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1966 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Harrison Storm - "Tomorrow"

De Australische singer-songwriter Harrison Storm zit niet stil, en heeft alweer een nieuwe single uit. De indielovers zullen Harrison Storm al kennen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hayden Calnin - "Gravity Find Us & Bring Us In"

De afgelopen jaren waren zeer goed voor Hayden Calnin. In 2021 bracht de zanger zijn derde album uit en vorig jaar kwam…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hayden Calnin - "Let's Dance"

Het was een tijdje anders, maar tegenwoordig staat stilzitten niet meer in het woordenboek van Hayden Calnin. De Australiër brengt sinds 2020…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.