Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single George Gretton – “Overhead”

Van de slaapkamer naar de grote podia van de wereld, het kan anno 2020 allemaal. George Gretton is ook zo een multi-instrumentalist die op zijn eentje aan een mooi parcours bezig is. De Brit uit Nottingham werd onlangs nog opgepikt door het gerenommeerde YouTube-kanaal COLORS en kon verder op mooie worden rekenen van Earmilk en Complex. Tot nog toe heeft George Gretton nog maar vier nummers uitgebracht, maar de laatste tijd werkte hij veel in zijn eigen studio om daar snel verandering in te brengen.

“Overhead” is nog maar de tweede worp van George Gretton dit jaar, maar in de vier minuten weet hij behoorlijk indruk op ons te maken. Het nummer is geheel in eigen productie ontstaan en dat geeft George net de mogelijkheid om zich volledig te laten gaan zonder te luisteren naar anderen. De vrijheid geeft hem de ruimte om iets experimenteler te werk te gaan in zijn productie en verschillende structureren toe te passen. Naast een behoorlijke componist, is George Gretton ook nog eens een goede zanger die met behulp van wat stemeffectjes voor een spannende dynamiek weet te zorgen. “Overhead” is nu al een uitblinker in zijn nog erg beperkte catalogus!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2029 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (1 juni - 7 juni)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.