Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skott – “Talk About Me”

Het is geen geheim dat we al jaren fan zijn van Skott. Met “Mermaid”, “Porcelain” en nu een aantal nieuwe singles heeft de Zweedse zangeres zeker bewezen dat ze het kan. Gek genoeg bleef – na een heel pak sterke nummers – een debuutplaat nog altijd uit. Dat kwam voor een deel omdat de zangeres haar handen vol had met het oprichten van haar eigen platenlabel. Gelukkig kwam daar sinds eind vorig jaar verandering in. Met “Bloodhound” en “Kodak & Codeine” verschenen er twee gloednieuwe tracks, waaraan we al konden horen dat Skott geëvolueerd was naar een volwaardige Scandinavische popprinses. Hoog tijd om ons dus helemaal onder te dompelen in de wondere wereld van Skott, want “Talk About Me” is het laatste voorsmaakje van die langverwachte debuutplaat.

Het nieuwste exemplaar van Skott gaat in elk geval verder waar haar verhaal vorige keer eindigde. Op “Talk About Me” worden we terug meegenomen naar het oude Scandinavië door de elektronische sfeer die doorheen het nummer hangt. Toch is het niet specifiek elektropop dat we voorgeschoteld krijgen, maar een bonte mix van alles. Een akoestische gitaar en wat beats zorgen voor een redelijk tempo, terwijl Skotts – af en toe bewerkte – engelenstem zorgt voor een krachtig, maar toch dromerig refrein. Muzikaal blijft de single in elk geval snel hangen en ontdek je elke keer je het luistert een nieuw element. Ook tekstueel is “Talk About Me” boeiend, aangezien het gaat over een jong meisje dat gevangen wordt door narcisme op haar weg naar de top. Iets wat we van de jonge Zweedse in elk geval niet kunnen zeggen, want hoewel ze ijzersterke muziek maakt, blijft ze met haar voeten op de grond.

Skotts langverwachte debuutplaat verschijnt op 12 juni.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Skott - Roses N Guns (★★★★): Glinsterend koninkrijk

Het ziet ernaar uit dat we nog lang niet alle delen van het door Skott gecreëerde universum gezien hebben. Nadat de Zweedse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skott - "Hail Mary"

Al jaar en dag betovert de Zweedse Skott ons met haar sprookjesachtige altpopsongs die iedereen onderdompelen in een duistere wereld vol glitter….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skott - "Once in a While (smile)"

De hoogdagen voor Scandinavische popmuziek lijken voorbij en plots zou je zelfs vergeten wat voor fijne muziek uit de meest noordelijke contreien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.