Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Skott – “Bloodhound”

Het epicentrum van de pop ligt al een paar jaren in het hoge Noorden. Sigrid, Tove Lo, Anna of the North… het zijn stuk voor stuk zangeressen die barsten van het talent en dat maar al te graag uiten via hun muziek. Uit dezelfde lichting als bovenstaande namen komt ook Skott. De Zweedse jongedame heeft misschien niet de grote popinvloeden die pakweg Sigrid heeft, maar dat compenseert ze maar al te graag met indie. De zangeres brak er nog niet helemaal mee door, maar haar muziek mag er zeker zijn. Na een korte pauze en de oprichting van een eigen platenlabel, is Skott nu helemaal terug met “Bloodhound”.

Op haar nieuwste single weet Skott zoals altijd een dubbel gevoel te creëren. Aan de ene kant horen we een vrolijke xylofoon, maar aan de andere kant ook donkere fades. In de refreinen heeft de jongedame alvast niet veel instrumenten nodig, ze gebruikt gewoon haar eigen stem, waardoor het allemaal een beetje a capella gaat klinken. Hoewel ze vaak voor indie koos, zijn de popinvloeden op “Bloodhound” toch groter dan anders. Met een elektronisch gitaartje en een reggaepiano wordt de stem van Skott voldoende ondersteund om een vrolijk, donker nummer te vormen. Als dit een nieuw begin is, dan mogen we nog mooie dingen verwachten in de toekomst.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

6 september 2019

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief