Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single WEIRDO – “Eurotrash”

De naam WEIRDO kiezen als bandnaam, het is geen alledaagse keuze. Het project maakt dan ook geen alledaagse muziek en laat vooral mysterie overheersen. Enkele jaren geleden al kregen we de eerste nummers van de man achter dit project, maar hij raakte in een writer’s block en nieuwe nummers vloeiden er niet meer uit. Tot nu, met “Eurotrash”. Buiten een politieke referentie in de titel is er weinig politiek aan het nummer, maar dat het een sterke productie in zich draagt, staat als een paal boven water.

Met zijn zachte vocals steekt WEIRDO van wal en al snel komen er meer instrumenten in het geheel. Eens het nummer wat meer intensiteit vertoont, hoor je een heerlijk sterk, smooth elektronisch nummer dat zeer minimalistisch en mysterieus vooruitbolt. Na een tijdje verwacht je weliswaar iets meer energie, en die komt er niet. Het blijft iets te traag bollen en dat is jammer. Het lijkt erop dat WEIRDO met deze single terugkeert naar de muziekwereld, maar nog een beetje zoekende is naar een juiste sound. Er zitten heel sterke delen in en vooral het einde waarin de song openbloeit doet ons verlangen naar meer, maar dan mag het geheel iets grootser klinken. Tot dan blijft WEIRDO een ontdekking met potentieel.

3666 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Girl Scout - "Weirdo"

Heel wat jonge bands lijken in 2023 aan de rand van een grotere doorbraak te staan en daar steunen wij hen dan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NoMBe - "Weirdo"

Toen Noah McBeth zijn thuisland Duitsland verliet om in de VS zijn droom om muzikant te worden na te jagen, werd hij…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Weirdo

Weirdo is een vreemde naam voor een band. Niemand die echt weet wie of wat hij is. Mysterie is iets wat tegenwoordig nogal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.