Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Grennan – “Oh Please”

Bijna was Tom Grennan profvoetballer geworden, maar zijn lot lag uiteindelijk toch in de muziek. Nadat hij door zijn toenmalige club ontslagen werd, trok Tom Grennan naar pubs en startte hij met een aantal vrienden een band. De stem van Tom Grennan maakte zodanig veel indruk dat grote labels hem al snel onder contract wilden nemen, maar uiteindelijk trok Sony aan het langste einde. Zijn debuutplaat Lighting Matches bracht Tom Grennan in 2018 uit en hij bereikte er een knappe vijfde plaats in de Britse albumlijsten mee. De prestatiedruk voor zijn nieuwe plaat ligt hoog en dat hij zich daarom ook meer commercieel opstelt, liet hij al horen op “This is the Place“.

Voor zijn nieuwe album ging Tom Grennan op zoek naar een nieuwe sound. De vorige keer waren we iets minder overtuigd, maar deze keer kan hij ons met “Oh Please” wel overtuigen. Het nummer is opgebouwd rond een catchy refrein met een leuke draai, die ook na een paar luisterbeurten niet weet te vervelen. De keuze om meer met een hiphop-georiënteerde instrumental te werken, zal voor sommige fans wat wennen zijn, maar gelukkig brengen de violen toch nog een warmte in het nummer. De ruige stem van Tom Grennan komt deze keer ook iets beter tot zijn recht. Eigenlijk heeft “Oh Please” alle ingrediënten in zich om het tot festivalanthem te schoppen, maar helaas wel eentje dat we pas volgend jaar luidop kunnen meebrullen!

Facebook

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

2072 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2024 (Festivaldag 2): Bewolkt en bevolkt

De provisorische festivalstad in Schijndel opende gisteren de deuren voor de tweede festivaldag van Paaspop. Nadat we ons de eerste dag vooral…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tom Grennan - What Ifs & Maybes (★★★½): Geluk voorop

Het leven kan soms een andere wending nemen. Kijk maar naar Tom Grennan: ooit was het zijn droom om voetballer te worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.