Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Melenas – “Primer tiempo”

Pamplona, bekend voor het stierenrennen in het Spaanse Baskenland, zou men eerder associëren met natuurschoon dan met een broeiende indierock-scene. Het vrouwelijk quartet Melenas wilt daar duidelijk wat aan veranderen. Na de singles “No puedo pensar” en “3 segundos” deelt het Spaanszingend viertal nu “Primer tiempo” en geven blijk van ambitie om hun self-titled debuut uit 2017 met enthousiasme op te volgen.

De nostalgische synths zijn een perfecte onderbouw voor het driftig ritme en het gestadige drumwerk. Het is een luchtige bedoening, met een licht spacey gevoel die de achtergrondinstrumentatie aanbrengt. De stemmen vloeien als melancholische golven over mekaar heen in het refrein. Ze doen denken aan een zonnige lentedag. De band reflecteert met het nummer over de strijd tussen denken en doen, over geloven in je buikgevoel. Het is dan ook vrij toepasselijk dat “Primer tiempo” Spaans is voor ‘eerste keer’. Een soort van catchy garagesurfstijl omvangt het nummer, met een lo-fi uitvoering die bovenop nog eens voor een verfrissend jeugdige vitaliteit zorgt. “Primer tiempo” creëert een energieke sfeer, vier minuten lang, die doet verlangen naar meer.

Voor diegenen die mee willen helpen de straffe dames van Melenas op de kaart zetten, hun nieuwe album Dias Raros komt uit op 8 mei.

FacebookTwitterInstagram

70 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Siril - "Welkenraedt"

Na de split van de Brusselse psychedelische indieband Wooly Mammoths richtte drummer Cedric Vaessen twee jaar geleden Siril op met Jeroen Jullet,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Hold Steady - Open Door Policy (★★★★): Eigentijdse radeloosheid

Als je bekend bent met de stijl van The Hold Steady, weet je ook ongeveer wat je kan verwachten van hun nieuwste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Antlers - "Just One Sec"

The Antlers zijn officieel terug van weggeweest. Het is ondertussen al zeven jaar geleden dat het album Familiars uitkwam, maar onlangs kondigde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.