Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Coach Party – “Space”

Als jonge grungepopband gaat Coach Party een mooie toekomst tegemoet. In hun thuisland, het Verenigd Koninkrijk, begint de band langzaam maar zeker door te breken, en het zou ons niet verbazen als dat binnenkort ook in heel wat andere landen het geval is. Met hun twee eerste singles “Oh Lola” en “Breakdown” bewezen de Britten al wat ze allemaal in hun mars hebben. Met stevige gitaren, die afgewisseld worden met soms een zachte, soms een schreeuwerige stem, klonken de eerste nummers al redelijk furieus, maar zeker niet te hard voor de mainstream rock. Een leuke ontdekking dus, zeker voor fans van bands als Wolf Alice of Black Honey.

Met “Space” heeft de band nu een stevige derde worp op de markt gebracht. Ondanks de emotionele boodschap over het terughouden van gevoelens, zijn het toch vooral de harde gitaren die een diepe indruk achterlaten. Al vanaf de eerste seconde worden we warm gemaakt voor wat nog komen zal, want het nummer wisselt af tussen zacht en hard. Na een half minuutje wordt er pas definitief van wal gestoken. De zang klinkt al wat furieuzer en het volume van de gitaren gaat de hoogte in. Hoe verder het nummer vordert, hoe harder het wordt. “Space” draait uit op een gecontroleerde chaos, waar onze trommelvliezen niet honderd procent veilig in zijn. Met de videoclip erbij – waarin honden en katten het tegen elkaar opnemen in een space-oorlog – word je helemaal ondergedompeld in de wondere wereld van de gitaren van Coach Party. Een wereld waar alles leuker lijkt dan de onze op dit moment.

Alle muziek die Coach Party al uitbracht, wordt op 12 juni op de debuut-ep Party Food verzameld.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1013 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coach Party - "FLAG (Feel Like a Girl)"

Er zijn genoeg levende bewijzen die aantonen dat het niet simpel is om door te breken als band in het Verenigd Koninkrijk,…
AlbumsRecensies

Coach Party - After Party (★★★★): Euforische energie-explosies vol zelfmedelijden en vastberadenheid

Het is ondertussen dik anderhalf jaar geleden dat we kennismaakten met Coach Party; een viertal, bestaande uit twee vrouwen en twee mannen,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coach Party - "Everybody Hates Me"

In 2020 verdronken we haast in singles van Coach Party. Niet dat we dat erg vonden, want het Britse poprockcollectief is een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.