Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Coach Party – “Space”

Als jonge grungepopband gaat Coach Party een mooie toekomst tegemoet. In hun thuisland, het Verenigd Koninkrijk, begint de band langzaam maar zeker door te breken, en het zou ons niet verbazen als dat binnenkort ook in heel wat andere landen het geval is. Met hun twee eerste singles “Oh Lola” en “Breakdown” bewezen de Britten al wat ze allemaal in hun mars hebben. Met stevige gitaren, die afgewisseld worden met soms een zachte, soms een schreeuwerige stem, klonken de eerste nummers al redelijk furieus, maar zeker niet te hard voor de mainstream rock. Een leuke ontdekking dus, zeker voor fans van bands als Wolf Alice of Black Honey.

Met “Space” heeft de band nu een stevige derde worp op de markt gebracht. Ondanks de emotionele boodschap over het terughouden van gevoelens, zijn het toch vooral de harde gitaren die een diepe indruk achterlaten. Al vanaf de eerste seconde worden we warm gemaakt voor wat nog komen zal, want het nummer wisselt af tussen zacht en hard. Na een half minuutje wordt er pas definitief van wal gestoken. De zang klinkt al wat furieuzer en het volume van de gitaren gaat de hoogte in. Hoe verder het nummer vordert, hoe harder het wordt. “Space” draait uit op een gecontroleerde chaos, waar onze trommelvliezen niet honderd procent veilig in zijn. Met de videoclip erbij – waarin honden en katten het tegen elkaar opnemen in een space-oorlog – word je helemaal ondergedompeld in de wondere wereld van de gitaren van Coach Party. Een wereld waar alles leuker lijkt dan de onze op dit moment.

Alle muziek die Coach Party al uitbracht, wordt op 12 juni op de debuut-ep Party Food verzameld.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

21 april 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief