Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Okamy – “You”

We horen tegenwoordig niet al te vaak van Gordon Delacroix, maar stilzitten lijkt hij zeker niet te doen. Tot midden vorig jaar werkte de hoofdstedeling naarstig aan een meer hiphopgeoriënteerd persona. Onder de naam Okamy bracht hij sindsdien twee singles uit, met de rauwe energie van “River” als onze favoriet.

Nummer drie heeft de naam “You” gekregen, en gaat een iets andere toer op. Het is met voorsprong het toegankelijkste werk op het conto van de man; de schemerende, mysterieuze sfeer van eerdere singles heeft plaats geruimd voor vrolijke, poppy klanken, die we eveneens kunnen waarderen. Dat geldt ook voor de tekst: het nummer is een ode aan een geliefde waarmee je alle chaos rondom je even kan vergeten, een sentiment dat in de huidige staat van de samenleving bijzonder toepasselijk blijkt. Het geheel moet het wel voornamelijk hebben van zijn catchy refrein en coda; de strofes zijn aangenaam, maar niet erg distinct en krijgen ons minder mee.

“You” is een wisselvalliger nummer dan “Hold Up” en “River”, en overtuigt ons dan ook niet in dezelfde mate. Eerlijk en charmant is het allemaal wel, en we kunnen niet anders dan dergelijke positiviteit met beide armen aangrijpen in een periode waarin ze vaak de grote afwezige lijkt.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

158 posts

About author
muziek is fijn. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Okamy – The Apocalypse Is Underwhelming (★★★): Deels succesvolle koerswijziging

Okamy is Gordon Delacroix, een muzikant die we al enige tijd volgen. Het debuut van zijn groep Recorders vormde in 2014 onze…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Okamy – “So Wrong” (ft. Nina Kortekaas)

Okamy is een alias van Gordon Delacroix, een Brusselaar met een verleden in de indierockgroep Recorders. Voor dit project moeten de gitaren…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Okamy – “Hold Up”

De oplettenden onder ons kennen Brusselaar Gordon Delacroix nog van zijn vorig project Recorders. Met die band bracht hij twee ijzersterke en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.