Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Okamy – “Hold Up”

De oplettenden onder ons kennen Brusselaar Gordon Delacroix nog van zijn vorig project Recorders. Met die band bracht hij twee ijzersterke en enorm ondergewaardeerde indiepopplaten uit, om vervolgens na een laatste ep in 2017 zonder waarschuwing van de radar te verdwijnen. Die pauze blijkt nu niet voor niets te zijn geweest; onder de naam Okamy heeft de man zichzelf volledig heruitgevonden, en debuutsingle “Hold Up” is daar het toonbeeld van.

Het gitaarwerk van Recorders blijkt in dit nieuwe project volledig verdwenen. De mix is in plaats daarvan gevuld met dromerige synths, diepe bassen en minimale percussie. We denken daarbij aan de met r&b doorspekte pop van MOTHXR, maar ook aan Belgen als Glints en Warhola. Ook vocaal is Delacroix duidelijk inspiratie gaan zoeken in de hiphop, want de muziek staat in functie van zijn teksten. Hij is in zijn tongval niet altijd perfect te begrijpen, maar de ‘you run’ van het refrein konden we direct meebrullen.

“Hold Up” is een slowburner; het nummer komt langzaam op gang en is meer peinzend dan energiek. Het laat niet onmiddellijk een enorme indruk achter, maar na een aantal keer luisteren kun je steeds nieuwe lagen ontdekken. We zijn nog niet voor de volle honderd procent overtuigd, maar alvast geïntrigeerd. Ook de mysterieuze, dystopisch aandoende video smaakt naar meer. Laat dat nieuw materiaal maar komen!

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

158 posts

About author
muziek is fijn. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Okamy – The Apocalypse Is Underwhelming (★★★): Deels succesvolle koerswijziging

Okamy is Gordon Delacroix, een muzikant die we al enige tijd volgen. Het debuut van zijn groep Recorders vormde in 2014 onze…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Okamy – “So Wrong” (ft. Nina Kortekaas)

Okamy is een alias van Gordon Delacroix, een Brusselaar met een verleden in de indierockgroep Recorders. Voor dit project moeten de gitaren…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Okamy – “You”

We horen tegenwoordig niet al te vaak van Gordon Delacroix, maar stilzitten lijkt hij zeker niet te doen. Tot midden vorig jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.