Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single IC3PEAK – “TRRST”

Russisch duo IC3PEAK, bestaande uit zangeres Anastasia en producer Nikolay, maakt al sinds 2013 ‘witch house’. Dit occulte subgenre van hiphop straalt een feeërieke maar toch ongelooflijk duistere sfeer uit vanwege de tonnen reverb op brutale melodieën. Dit is ook vaak terug te vinden op tracks van IC3PEAK, maar wat dit duo zo uniek maakt, zijn de vocals van Anastasia. Het ene moment zingt ze als een engel de meest betoverende melodieën, het andere moment schreeuwt ze in het Russisch de longen uit haar lijf. Nikolays productie volgt haar daarin: in een vingerknip kan de beat overschakelen van zweverige synths naar allesvernietigende 808’s.

“TRRST” begint met dat tweede. ‘Mama, they say I’m a terrorist‘, roept Anastasia, terwijl de bassen rollen over strakke drums. Het is misschien niet de bedoeling om veel te zoeken achter de lyrics van IC3PEAK, maar het zou wel eens kunnen dat Anastasia met ‘terrorist’ verwijst naar zichzelf in haar moederland Rusland. Daar worden namelijk veel van IC3PEAKs optredens gecanceld. Dat heeft voor een keer niets met het coronavirus te maken, maar met politiek. Toch heeft dat IC3PEAK niet belemmerd een cultstatus te creëren met fans over de hele wereld. Het is waarschijnlijk omwille van die bekendheid dat ZillaKami featuret op “TRRST”, zelf beroemd als lid van City Morgue en voormalige songwriter voor de controversiële 6ix9ine. Hoewel ZillaKami ook zeker overtuigt met agressie die doet denken aan Denzel Curry, zijn het toch de beklijvende vocals van Anastasia die het meeste indruk maken.

“TRRST” is de tweede single van album До Свидания / Goodbye dat op 24 april uitkomt. De tracklist leert ons dat, naast ZillaKami, ook Ghostemane een feature zal maken. We krijgen nu alvast nachtmerries wanneer we denken aan de angstaanjagende muziek die uit die samenwerking zal voortkomen.

Facebook / Twitter / Instagram / YouTube

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IC3PEAK - "Dead But Pretty"

Het Russische duo IC3PEAK is volop bezig met nieuwe muziek. De voorbije maanden kwamen er al enkele singles uit en iedereen kijkt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IC3PEAK - "VAMPIR" (feat. Oli Sykes)

Het is intussen al meer dan een jaar geleden, maar net op de valreep van 2021 brengt IC3PEAK nog nieuwe muziek uit….
2020FeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2020

Ondanks alle uitgestelde albums was ook het vreemde 2020 een releasemachine. De opgave om het bos door de bomen te blijven zien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.