Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IC3PEAK – “Dead But Pretty”

Het Russische duo IC3PEAK is volop bezig met nieuwe muziek. De voorbije maanden kwamen er al enkele singles uit en iedereen kijkt halsreikend uit naar hun Europese tour. Dat is namelijk de enige tour die overblijft, sinds Nastya en Nikolay al hun optredens in Rusland cancelden. Ze tonen al langer hun weerzin van het Russische regime en komen daardoor geregeld in problemen. Nieuwste clip “Dead But Pretty” is de zoveelste doorn in het oog van Poetin en tegelijkertijd de zoveelste harde knaller van IC3PEAK.

Op “Dead But Pretty” horen we hoe het voornamelijk elektronische duo nieuwe oorden verkent. In december maakten we al kennis met een rockkantje van IC3PEAK, maar we dachten dat dat aan de invloed van Oli Sykes lag. Toch niet dus, want ook zonder de frontman van Bring Me The Horizon genieten we hier van loeiharde gitaren. De tekst van “Dead But Pretty” gaat verder op het vampierenthema uit december, maar het is vooral de videoclip die hier in het oog springt.

Eerst zien we Nastya en Nikolay uit hun graf herrijzen om samen met enkele skeletten te dansen. Meteen verschijnen daar soldaten om hen in boeien te slagen – zelfs de lijken krijgen ervan langs – en IC3PEAK wordt afgevoerd naar het Rode Plein te Moskou. Daar duwen de gewapende mannen hen opnieuw instrumenten in de handen en onder luid gejuich zet het duo de muziek verder. Nikolay begint een man te kussen, Nastya een vrouw. Het is duidelijk dat IC3PEAK lak heeft aan het Russische regime.

Op 14 mei speelt IC3PEAK in Botanique. Dat concert is al lang uitverkocht, maar je kan jezelf nog op de wachtrij zetten. Aan zij die al een ticket hebben weten te bemachtigen: onthou dat IC3PEAK een deel van de omzet doneert aan hulporganisaties in Oekraïne.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IC3PEAK - "VAMPIR" (feat. Oli Sykes)

Het is intussen al meer dan een jaar geleden, maar net op de valreep van 2021 brengt IC3PEAK nog nieuwe muziek uit….
2020FeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2020

Ondanks alle uitgestelde albums was ook het vreemde 2020 een releasemachine. De opgave om het bos door de bomen te blijven zien…
AlbumsRecensies

IC3PEAK - До Свидания (★★★★½): Mother Russia met ballen aan haar lijf

Wie oppervlakkig kennismaakt met het Russische duo IC3PEAK zou al snel de link leggen met Die Antwoord. Net als Ninja en Yolandi…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.