Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KALEO – “Backbone”

Dat IJsland veel meer te bieden heeft dan wat vulkanen, de Haka en Björk, maakten de mannen van KALEO enkele jaren geleden duidelijk toen ze de hitlijsten domineerden met hun wereldhit “Way Down We Go”. De bluesy rock en rauwe stem van JJ Julius Son bleek een gouden combinatie te zijn en ook de debuutplaat A/B werd een regelrecht schot in de roos. De band tourde jarenlang de hele wereld rond met slechts een handvol nummers, want een opvolger van de debuutplaat liet een hele tijd op zich wachten. Vier jaar later is het dan eindelijk zo ver, want Surface Sounds ligt binnen enkele weken in de (virtuele) rekken. Met “I Want More”, “Break My Baby” en “Alter Ego” kregen we al enkele voorsmaakjes van dat album te horen, maar de nieuwe muziek van de IJslanders kon ons jammer genoeg nog niet helemaal overtuigen.

Aan het splinternieuwe “Backbone” om ons over de streep te trekken dus. We waren blij dat de band op “Alter Ego” de gitaar terug had gevonden, maar op het nieuwste exemplaar is die alweer met de noorderzon verdwenen. Nu ja, verdwenen… we krijgen deze keer terug de akoestische variant te horen. Maar niets is wat het lijkt op “Backbone”. JJ Julius zet zijn rauwe stem in de spotlights, en maakt daar dit keer ook meer dan ooit tevoren gebruik van. Zo traag en rustig als het nummer begint, zo bombastisch klinkt het op het einde. Doorheen de single klinkt de man steeds furieuzer en wordt hij ondersteund door een koor, wat het allemaal net dat tikkeltje dramatischer maakt. De akoestische gitaar slaat om in een stevig bluesexemplaar en het zingen neigt plots al meer naar schreeuwen, waardoor “Backbone” eindigt met een knal. De nieuwe van KALEO klinkt als een IJslandse vulkaan die langzaamaan uitbarst, en dat kan ons zeker overtuigen.

KALEO’s tweede plaat Surface Sounds verschijnt op 5 juni.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2196 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Rock Zottegem (Festivaldag 2): Als de technologie het laat afweten

De tweede festivaldag op de weide van Rock Zottegem is een feit. Gebukt onder de hitte trokken meer dan tienduizend festivalgangers naar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Blusher - "Backbone"

Een popact om de komende tijd goed in de gaten te houden is Blusher. Het Australische drietal debuteerde vorig jaar met het…
LiveRecensies

The Rolling Stones @ Koning Boudewijnstadion: Oude knarren roesten niet

Er werd al veel geschreven over The Rolling Stones nog voor de band goed en wel voet aan wal had gezet in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.