Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles KALEO – “I Want More” & “Break My Baby”

© CPU – Bert Savels

De vierkoppige band KALEO uit Island is terug met nieuwe muziek. Sinds hun überhit “Way Down We Go” ging het in 2016 steil bergop voor de band. Ze mochten onder andere in het voorprogramma spelen van The Rolling Stones, maar staan bij ons vooral nog in het geheugen gegrift met hun eerder matige show op Rock Werchter in 2017. Dit jaar brengt de band de opvolger van hun tweede album A/B uit en de verwachtingen zijn alvast hoog. In afwachting van meer nieuws stuurde de band zonet twee nieuwe nummers de wereld in.

“I Want More” is een redelijk saai nummer dat niet echt kan overtuigen. De opzet om de folkklanken nog eens boven te halen, was nochtans geen slecht idee. Helaas heeft het nummer niet zoveel in zich om ons te kunnen boeien en slaat de verveling al snel toe. De spanningsboog is niet helemaal gespannen, al biedt het einde wel wat beterschap. Hier zit duidelijk meer potentieel in.

“Break My Baby” staat dan ook in een fel contrast met “I Want More”. Het nummer heeft een aardige opbouw en kan ons met zijn bluesy gitaren al wat sneller raken. De stem van JJ Julius Son komt hierop ook iets beter tot zijn recht en voorziet het nummer van een aangename ruwheid. We zijn nog niet voor de volle honderd procent overtuigd van het nieuwe werk van KALEO, maar ze hebben alvast de tijd om ons binnenkort het tegendeel te bewijzen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2061 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Rock Zottegem (Festivaldag 2): Als de technologie het laat afweten

De tweede festivaldag op de weide van Rock Zottegem is een feit. Gebukt onder de hitte trokken meer dan tienduizend festivalgangers naar…
LiveRecensies

The Rolling Stones @ Koning Boudewijnstadion: Oude knarren roesten niet

Er werd al veel geschreven over The Rolling Stones nog voor de band goed en wel voet aan wal had gezet in…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop vult affiche aan met Greta Van Fleet, De Staat, Kacey Musgraves en 25 anderen

Pinkpop maakte vandaag 28 nieuwe namen bekend, die in 2022 naar Landgraaf zullen trekken voor de langverwachte terugkeer van het Nederlandse festival….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.