Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flying Horseman – “Flare”

© CPU – Joost Van Hoey

Het blijft nog even wachten vooraleer we het nieuwe album van Flying Horseman, Mothership, te horen krijgen. Normaal gezien zouden we nu een albumrecensie af hebben, maar door de uitbraak van het coronavirus landt het moederschip pas in platenwinkels en op streamingservices op 12 juni. De band koos uiteindelijk voor een meergangendiner, met verschillende singlereleases in aanloop van de uitgifte van het nieuwe album, in plaats van een all out buffet. Geen album vandaag, maar wel een nieuwe single.

“Flare” komt verrassend uit de hoek met een groovende 11/8 maatsoort. De zwevende synthesizer, melancholische gitaarlijnen en typische ooh’s van Martha en Loesje Mahieu brengen ons in een gelukzalige roes zoals enkel Flying Horseman die weet te brengen. De lichte drums en huppelende baslijn (die ons overigens wat doet denken aan “Entertainment” van Balthazar, maar dan zonder de overvloed aan testosteron) zetten ons dan weer aan op heupwiegen. Naar het einde toe worden we met In Rainbowsklinkende arpeggio’s terug naar het Mothership gestuurd. Uiteindelijk klinkt het nummer niet heel vernieuwend voor Flying Horseman. Gelukkig weet hun gevestigde sound, die de band doorheen de jaren wist te ontwikkelen, ons nog steeds te raken en te boeien.

Mothership verschijnt op 12 juni via Unday Records.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
InstagramLiveRecensies

Dans Dans @ Handelsbeurs: Over de grenzen van genres heen

Sommige bands zijn gevormd om hun muziek live te brengen en zalen omver te blazen. Wij rekenen Dans Dans tot deze categorie….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Dans Dans - 6 (★★★★): Spontane uitbarsting van kwaliteit

Een mens moet het niet altijd moeilijker maken dan het is. 6 is het zesde album van Dans Dans en bestaat uit…
LiveRecensies

Bert Dockx @ Theresia: Detailwerk, klein en groots

Bert Dockx spendeerde zijn eerste jaren in de muziekwereld bij bands als Flying Horseman en Dans Dans. Sinds enkele jaren heeft hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.