Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle 88/89 – “The Man”

‘Wat zou er gebeuren als synths, psychedelische gitaren en een snuifje rock in de mixer gooien?’, moeten de mannen van 88/89 gedacht hebben toen ze aan hun debuutsingle begonnen te schrijven. Geïnspireerd door invloeden van New Order en Dead Or Alive begonnen Jack en Michael aan hun project, en met “The Man” is hun eerste single meteen een schot in de roos. Dat ontging niet alleen ons, want de mixer van onder andere Maribou State en Mura Masa zette zijn schouders mee onder dit project. Ons doet het nummer in elk geval al denken aan Jungle, wat op zich al een mooi compliment is.

Met een catchy gitaar schiet het nummer uit de startblokken, maar we zijn pas echt verkocht als de karrenvracht aan synths en hoge stemmen van de mannen er aan toegevoegd worden. “The Man” krijgt daardoor meteen een catchy, psychedelisch kantje. Dat wordt nog eens versterkt als de (bewerkte) elektronische gitaar haar intrede maakt. Het klinkt allemaal bijzonder vrolijk en het is bijna onmogelijk om niet blij te worden van het nummer. Dankzij een spannende breakdown op het einde van de single, worden we helemaal over de streep getrokken, want met “The Man” heeft 88/89 zich meteen laten gelden in de muziekwereld. Er zit misschien niet echt veel variatie in het nummer, maar dat hoeft hier helemaal geen probleem te zijn. Wij zijn alvast benieuwd naar die eerste ep, die later dit jaar zou moeten verschijnen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1876 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single 88/89 - "Hit Me"

De meeste bands hebben een naam bestaande uit letters en wie hip wil zijn, kan daar al eens een cijfer tussen smijten,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Killers - "Some Kind Of Love"

Volgende week verschijnt het nieuwe album van The Killers. Uit Wonderful Wonderful konden we al drie nummers horen. De titeltrack, de sterke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Killers - "Wonderful Wonderful"

The Killers lieten onlangs nog hun ongezouten mening weten over de staat van hedendaagse rockbands. Volgens hen worden deze niet meer groot…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.