Instagram, Nieuwe singles, Oude Bekenden

Première: Nieuwe single Raveyards – “To Slow”

In afwachting van de release van hun nieuwe album teaset Raveyards ons al met “To Slow”. Muzikale duizendpoot François De Meyer, die zich eerder bezig hield met Soapstarter, Villa, KYEM, voegde Brent Vanneste en Joris Casier van Stake toe aan de bezetting van Raveyards om zo tot de huidige drievuldigheid te komen. Zo evolueerde de band van hun mix tussen rave, techno en industrial naar elektroclash met een zeer sterke livereputatie.

De nieuwe single komt dan wel niet op hun volgende plaat, we zijn er toch eventjes zoet mee. De structuur van “To Slow” past perfect in het rijtje van hun laatste singles. Het start mysterieus en repetitief met vage, mistige synths, waar telkens een volgend laagje aan toegevoegd wordt. Een recept dat verdomd goed werkt, want we wanen ons meteen in een overvolle, donkere kelder, al ravend in een trance.

Wanneer we Raveyards nog eens live aan het werk kunnen zien, is momenteel koffiedik kijken. We kunnen wel al uitkijken naar de release van hun nieuwe album Recollect.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

16 april 2020

About Author

Bert Broeckaert


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief