Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Muzz – “Red Western Sky”

Begin maart bereikten ons vanuit het niets de allereerste klanken van Muzz, het nieuwe project van Interpolfrontman Paul Banks, producer en multi-instrumentalist Josh Kaufman (van Bonny Light Horseman) en drummer Matt Barrick (van The Walkmen en Fleet Foxes). Die klanken waren op dat moment alleen op SoundCloud te vinden, onder de titel “Bad Feeling”. Bij dit in stilte uitgebrachte nummer, kregen we meteen een goed voorgevoel.

Dat voorgevoel laat ons niet in de steek. Enkele weken geleden verscheen nog een mooie tweede track: het meditatieve “Broken Tambourine”. En terwijl de hemel boven onze opgesloten hoofden helder blauw kleurt, luisteren we nu met een steeds breder wordende glimlach naar “Red Western Sky”, hun derde single. Worden meegeleverd met deze nieuwe song: een in het American Treasure Tour Museum opgenomen videoclip en de aankondiging dat het zelfgetitelde debuutalbum van Muzz zal verschijnen op 5 juni.

Waar de band in “Bad Feeling” en “Broken Tambourine” nog een meer breekbaar, mijmerend geluid liet horen, komt met “Red Western Sky” een eerste Interpolwolkje aandrijven. Aanstekelijk en melancholisch, maar toch niet helemaal afkomstig uit een zwart postpunklagedrukgebied. Het wolkje blaast een verfrissend koperen Beirutbriesje. De sfeer van “Santa Fe” en “Nantes” is niet ver weg. Het nummer schippert voortdurend tussen lach en traan, tussen onheilspellend en hoopvol. Wij houden het bij dat laatste. Laat dat album maar komen. Misschien wordt het de perfecte soundtrack voor deze bizarre tijden.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Fruit Bats - The Pet Parade (★★★½): Klaterende stroom van nostalgie en hoop

Eric D. Johnson, de drijvende kracht en frontman van folkrockgroep Fruit Bats, is een vlijtige vleermuis. Hij heeft de afgelopen twintig jaar…
AlbumsRecensies

Muzz - Muzz (★★★): De wisselvallige nieuwe groep van Paul Banks

Muzz is het gloednieuwe project van Paul Banks. Moeten we Banks nog introduceren? Met Interpol was hij rechtstreeks verantwoordelijk voor de postpunk…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Muzz – "Bad Feeling"

De kans dat je al van Muzz hoorde, is klein. Bij ons deed de bandnaam alleszins geen belletje rinkelen. Toch overviel ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.