Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single RAT BOY – “BRAVE NEW WORLD”

De groovy Jordan Cardy uit Essex zit niet verlegen om wat kritische boodschappen hier en daar. Die brengt hij steevast in de vorm van meebrulwaardige anthems en door Rancids Tim Armstrong zijn productionele bijdrage aan RAT BOY’s derde album INTERNATIONALLY UNKNOWN kwam daar ook een ruige ska-invloed bij kijken. Het vormde een hoogtepunt dat Jordan sindsdien niet meer wist te evenaren, hoeveel caps lock hij ook benutte. De GOVERNMENT VACATION ep die volgde was simpelweg niet zo een vette, maar met nieuwe single “BRAVE NEW WORLD” zijn we eindelijk nog eens mee.

“BRAVE NEW WORLD” maakt het al vanaf het begin moeilijk om stil te blijven zitten. Cardy begint meteen aan zijn zowel tekstueel als sonisch scherpe woordenstroom, die ons meesleurt in zijn groovende criticasterpositie – met zo’n titel kon het natuurlijk ook niet anders. RAT BOY beschrijft hoe hij geen oorlog aan zijn deur wilt, dus dan maar binnenshuis de dagen turft die hij kan overleven. Die oorlog blijkt op verschillende manieren geïnterpreteerd te kunnen worden, waardoor “BRAVE NEW WORLD” zeker een actuele relevantie met zich meedraagt. Dat alles wordt verpakt in een uiterst aanstekelijk en immer ruw klinkend geheel dat ons nog lang zal blijven achtervolgen. Zo hebben we het graag.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

10 april 2020

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief