Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Eyed Peas feat. Ozuna en J. Rey Soul – “MAMACITA”

Wat begon als een project met drie rappers groeide uit tot een wereldwijd fenomeen eens Fergie het vierde bandlid werd. Rappers will.i.am, apl.de.ap en Taboo hadden al twee albums uitgebracht, maar de gloriedagen van Black Eyed Peas waren zeker en vast die met Fergie. “I Got A Feeling“, “Pump It” en “The Time (Dirty Bit)” zijn slechts drie van de vele hits die het viertal scoorde. Doordat de groep rond de vorige decenniumwisseling werkelijk overal te zien was, was niemand verbaasd dat Black Eyed Peas gevraagd werden om tijdens de finale van de Super Bowl de wereldbekende halftime show te doen. Jammer genoeg staat die van de Amerikaanse hip hop groep bekend als één van de slechtste ooit en wat later werd het stil rond het viertal. Pas zeven jaar later kwam Black Eyed Peas met nieuwe muziek en dat zonder Fergie of veel aandacht.

Toen will.i.am, apl.de.ap en Taboo vorig jaar neerstreken in een mager gevulde Vorst Nationaal hadden ze Jessica Reynoso met zich mee om Fergie haar rol op zich te nemen. Dat doet ze ook op de nieuwste single “MAMACITA” al gebeurt dat tegenwoordig onder de naam J. Rey Soul. Ook Ozuna is te horen op het lied. Deze rapper bracht al verschillende albums uit en werkte ook al samen met onder meer ROSALÍA.

“MAMACITA” is zeker en vast een zomers nummer en dat vanaf de eerste lijnen. De Spaanse rap van Ozuna gaat goed samen met de zuiderse beats. Buiten will.i.am komen de overige mannelijke Peas niet veel aan bod, maar Fergie De Tweede is wel een rode draad doorheen het lied. De Amerikaanse zangeres met zowel Afrikaanse als Filipijnse roots fungeert als ruggengraat van het lied dat na enkele keren al aardig blijft hangen. “MAMACITA” is een aardige poging voor zomerhit 2020, maar gezien de relevantie van de groep zal Black Eyed Peas hier wellicht niet in slagen.

Facebook / Instagram / Website 

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

547 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Becky G - "No Drama" (feat. Ozuna)

Becky G is een 23-jarige Amerikaanse zangeres, danseres en actrice. Ze werd in 2011 bekend nadat ze verschillende video’s op YouTube plaatste…
AlbumsRecensies

Black Eyed Peas - Translation (★): Lost in translation?

Black Eyed Peas stond ooit aan de top en wist toen de ene hit na de andere te scoren. “Boom Boom Pow”…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Black Eyed Peas tweede headliner van Lokerse Feesten 2020

De levende legende Lionel Richie gaat komende zomer op tour en houdt uiteraard ook halt in België. De Lokerse Feesten konden het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.