Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Eyed Peas, Shakira & David Guetta – “DON’T YOU WORRY”

© CPU – Sven Michiels

Black Eyed Peas. Ooit werd elk lied dat de Amerikanen uitbrachten zonder twijfel een gigantische hit. De drie mannen en Fergie leken de succesformule te hebben gevonden, maar ondertussen maakt Fergie al lang geen deel meer uit van de groep en zijn de hits niet meer zo groot en iconisch als een dikke tien jaar geleden. In 2020 brachten ze nog Translation uit, met daarop heel veel gastartiesten waaronder Shakira. Op “GIRL LIKE ME” liet ze haar herkenbare stem horen, maar bootste ze ook geslachte geiten na. Het lied kon ons, net als de rest van het album, alleen maar koppijn bezorgen.

Shakira is nog zo’n voorbeeld van vergane glorie, al wist de Latijns-Amerikaanse enkele jaren geleden samen met Jennifer Lopez de Super Bowl Halftime Show tot een goed einde te brengen. Daar bracht ze een hoop van haar oude hits, want ook deze zangeres moet het vooral van haar ouder materiaal hebben. Nog iemand die daarover kan meespreken, is David Guetta, ondanks dat hij zo nu en dan nog wel eens een hit scoort. Nu bundelen Black Eyed Peas, Shakira en David Guetta hun krachten voor een single. In 2010 hadden we niets anders verwacht dan dat dat een gigahit zou worden, maar nu houden we ons hart vooral vast.

Het wordt al snel duidelijk dat we handen en harten tekort hebben, want “DON’T YOU WORRY” is geen fantastische prestatie. De beats voelen uiterst zwak en gedateerd aan. Het klinkt alsof je het elektronische gepiep al eerder hebt gehoord en dan moet het zingen nog beginnen. De zagerige zang van Shakira is alles behalve aangenaam en voor het laatste refrein komen Black Eyed Peas en co met iets zo basic dat het ons meteen doet terugdenken aan “I Gotta Feeling” van de zwartogige erwtjes zelf. De originaliteit ligt dus onder het vriespunt en dat maakt het lied zo aangenaam als een dikke, wollen trui tijdens een hittegolf.

Black Eyed Peas: Facebook / Instagram / Website
Sharika: Facebook / Instagram / Twitter
David Guetta:  Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1203 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bebe Rexha - Bebe (★★★½): Uit de schaduw

Het is een goede tien jaar geleden dat de Amerikaanse Bleta Rexha – Bebe Rexha in de popvolksmond – haar eerste platencontract…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Eyed Peas - "SIMPLY THE BEST" (feat. Anitta & El Alfa)

Hoe gek het vandaag de dag ook klinkt om te zeggen; als er een band was die de jaren nul domineerde, dan…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lokerse Feesten pakt uit met Black Eyed Peas en Coely!

Lokerse Feesten is op dreef en lost vandaag twee namen voor de internationale popdag. Met Black Eyed Peas komt er op zaterdag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.