Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Whorses – “Ol’ Company”

Bij Whorses zijn obscene gitaren en spartaanse drums normaal schering en inslag. Op hun nieuwe nummer horen we echter een heel andere kant van het keetschoppende viertal. Het lage register wordt ingeruild voor fluitende vogeltjes en een speelse akoestische gitaar. De inspiratiebron voor “Ol’ Company” lijkt te komen van de solo-ep die Pieter-Paul Devos, frontman van Raketkanon en Kapitan Korsakov, vorig jaar uitbracht voor Record Store Day. De eerder lo-fi folky aanpak van Devos laat duidelijk zijn sporen na bij zijn contemporaine concullega’s.

Het nummer wordt bovendien geklasseerd als demo, wat we ook horen aan de kwaliteit van de opname. Toch vinden we dat de lo-fi productie een positief effect heeft op de onbezonnen sfeer die het nummer uitstraalt. Het ziet er natuurlijk niet meteen naar uit dat Whorses hun hele sound weggooit om met iets nieuws te beginnen, maar een ep’tje met gelijkaardige nummers zou zeker passen bij deze zonnige dagen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

8 april 2020

About Author

Martijn Minne


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief