Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Febueder – “When You Speak to Mingus”

Jaren belooft Febueder ons al een eerste langspeler, maar deze keer lijkt het eindelijk voor echt te zijn: later deze maand verschijnt Tomalin Has Etched In. We volgen het Engelse duo al sinds de ep Lilac Lane, waarmee ze inmiddels zes jaar geleden ons hart veroverden. De hoogtes van die ep hebben ze sindsdien niet meer kunnen bereiken, maar All a Hoax en het misleidend getitelde From an Album waren zeer respectabele pogingen. We kregen het dan weer minder warm van “Animation” en “Cater”, die naar aanloop van deze plaat verschenen. Deze nummers waren echter niet te bespeuren in de uiteindelijke tracklist, wat ons deed hopen dat de groep haar sound nog wat had bijgestuurd voor deze plaat.

Een grote verandering merken we helaas niet. “When You Speak to Mingus” valt—ondanks zijn beperkte lengte—op te splitsen in drie delen die niet bijster veel met elkaar te maken hebben, waardoor het resultaat nogal gefragmenteerd aanvoelt. Er zijn genoeg sterke elementen, maar ze missen allemaal wel een deel van hun impact doordat ze wegzakken in de geluidsmuur. We denken daarbij aan de baslijn, die op basis van de titel geïnspireerd moet zijn door jazzlegende Charles Mingus, en de beweeglijke trompet die door de eerste helft dartelt. Allebei leuk, maar ze kunnen niet tegenhouden dat dit meer overkomt als een geluidsexperiment dan een volledig gevormd nummer.

Febueder blijft frustrerend abstract, wat gezien de bakken talent die ze hebben liggen nogal een teleurstelling is. We vrezen dat ze ons geen veertig minuten zullen kunnen boeien met dit soort niemendalletjes, al laten we ons graag nog verrassen.

Tomalin Has Etched In verschijnt op 24 april.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

8 april 2020

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief