Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Noa Lee – “Your Song”

In deze onzekere tijden is het nieuwe muziek die ons doet leven, en tegen een nieuw nummer van Noa Lee zul je ons nooit nee horen zeggen. Het drietal heeft met amper vier singles al een enorm boeiend oeuvre opgebouwd, en is ook live een ontluikende kracht. In januari werden we nog getrakteerd op een eigenzinnige dansplaat in de vorm van “Dance”, waar vandaag met “Your Song” een vervolg aan wordt gebreid.

De sfeer van “Your Song” klinkt meteen vertrouwd; het nummer kiest voor een middenweg tussen de dansbare elektronica van “Dance” en de dromerige geluidswolk van “Surrender”. Het heeft de onmiddellijke impact van die nummers niet, maar weet in plaats daarvan als een sluimerend vuur langzaam onder onze huid te kruipen. De jazzinvloed is weer sterk aanwezig en oneven maatsoorten zwaaien de plak, maar we kunnen het alsnog niet laten om te bewegen. Het geheel is lieflijk, maar schuwt ook geen epiek; in de laatste minuut wordt naar een wonderlijke climax toegewerkt, waarna we geneigd zijn om de repeatknop te blijven indrukken.

We waren nog net iets meer onder de indruk van “Dance”, maar dat is zowat het enige dat we tegen “Your Song” in kunnen brengen. Dat belooft alweer voor de eerste ep van Noa Lee, die we binnenkort kunnen verwachten.

177 posts

About author
hier schrijf ik opstellen over progressieve rock en liefdesbrieven aan marika hackman, helaas wél met hoofdletters. het is trouwens laira en niet liera • luisterlog: last.fm/user/lyramsr
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Noa Lee – Noa Lee (★★★★): Belofte maakt schuld

Het is dan wel pas juni, maar de zomer blijkt geen tijd te verliezen te hebben: het kwik schoot de voorbije weken…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
AlbumsRecensies

Rosa Butsi - Circle One (★★★★): Schitteren in eenvoud

Rosa Butsi, het nieuwe muzikale alter ego van jazzsinger-songwriter Roos Denayer, brengt haar debuut-ep uit. Roos heeft ervoor gekozen om voortaan de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.