Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Noa Lee – “Dance”

Noa Lee is wat ons betreft een van de meest veelbelovende nieuwe Vlaamse acts. De formatie rond Nina Kortekaas wist ons de voorbije jaren al in te pakken met drie geweldige singles, en toen we hen aan het werk zagen in het voorprogramma van Arsenal en later op een double bill met Kettle of Kites in Volta werd ons enthousiasme alleen maar groter. Een nummer dat we daar te horen kregen was “Dance”, en daarvan kunnen we vandaag eindelijk de studioversie beluisteren.

Het werd tijd, want de synthmelodie van “Dance” spookt al sinds die optredens door ons hoofd. Het nummer kent de warme atmosfeer die we al van Noa Lee gewend zijn, maar zoals de titel suggereert is het allemaal een stuk dansbaarder geworden, of toch zodra je de alternerende maten van zeven en vier tellen in je passen weet te verwerken. De aanstekelijke strofes worden afgewisseld met een dromerig refrein, dat uiteindelijk vervelt tot een prachtige, langzaam opbouwende bridge. Het nummer is funky en euforisch in perfect evenwicht, met de ritmische complexiteit die zich intussen tot het handelsmerk van deze groep aan het ontwikkelen is als de kers op de taart.

“Dance” is het meest geslaagde nummer dat we al van Noa Lee te horen hebben gekregen, dus het staat buiten kijf dat de release van hun aankomende ep een waar evenement wordt. Een datum hebben we nog niet, maar je kan het drietal intussen wel gaan bewonderen in de Gentse cafés BarBroos (op 16 februari) en Trefpunt (op 2 maart). Op 30 mei volgt ook nog een gratis show in de AB Club.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

177 posts

About author
hier schrijf ik opstellen over progressieve rock en liefdesbrieven aan marika hackman, helaas wél met hoofdletters. het is trouwens laira en niet liera • luisterlog: last.fm/user/lyramsr
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Noa Lee – Noa Lee (★★★★): Belofte maakt schuld

Het is dan wel pas juni, maar de zomer blijkt geen tijd te verliezen te hebben: het kwik schoot de voorbije weken…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
AlbumsRecensies

Rosa Butsi - Circle One (★★★★): Schitteren in eenvoud

Rosa Butsi, het nieuwe muzikale alter ego van jazzsinger-songwriter Roos Denayer, brengt haar debuut-ep uit. Roos heeft ervoor gekozen om voortaan de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.