Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Slow Crush – “Reel” & “Pale Skin”

Slow Crush is een Belgische band die met dromerige shoegaze (denk aan Slowdive meets My Bloody Valentine) die sinds 2018 als een rijzende ster ergens in het melkwegstelsel staat te blinken. Na hun debuut Aurora heeft de band zowat de wereld rond getourd. Helaas heeft dat intensief touren ook twee ledenwissels met zich meegebracht: de gitarist en drummer zagen het drukke touren niet meer combineerbaar met andere bezigheden.

Anno 2020 heeft Slow Crush enkel nog de eerste ep Ease opnieuw gereleaset dus deze twee nummers “Reel” en “Pale Skin” zijn het eerste echte nieuwe werk. Het concept is quasi hetzelfde gebleven, maar toch merk je dat de band meer de weg inslaat van het dromerige en dat de echte wall of sound wat achterwege is gebleven. Daar waar de stevige gitaarliefhebber nog bediend werd op Aurora, is het nu toch allemaal iets rustiger en dromeriger geworden. Ook zijn de gitaren in de productie iets naar achter gezet ten opzichte van vroeger. Toch zijn deze twee nummers kwalitatief niet minder dan voorheen.

Slow Crush slaagt erin om terug een andere twist te geven aan hun muziek zonder aan kwaliteit in te boeten. Slow Crush zou normaal gezien in april op Europese tournee gaan met La Dispute, maar dat is naar alle gekende maatregelen uitgesteld naar het najaar. Op 11 november passeert deze tour in Antwerpen in de Zappa en je kan er hier tickets voor verkrijgen. De 7″ kan je via Holy Roar Records hier verkrijgen.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

NOTHING - The Great Dismal (★★★★): Duisternis waarin dat ene lichtpunt van belang is

Er is een bepaalde bevolkingsgroep die het beste in zich naar boven haalt door het donkerste en meest negatieve in zichzelf te…
InstagramLiveRecensies

High Hi + Wolker @ Ancienne Belgique (AB): Adrenalineshot in het hart

Dat High Hi in België amper nog een introductie nodig heeft, spreekt voor zich. Sinds ze in 2014 net naast de gouden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nothing - "Bernie Sanders"

Nothing is een Amerikaanse band die zich al sinds enige tijd in de stal van Relapse Records heeft geparkeerd. Dat dit label…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.